Pros i contres | Article d’Emma Riverola Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp17896818 barcelona 02 01 2012 economia empleada del hogar o  trabajad180620102446

zentauroepp17896818 barcelona 02 01 2012 economia empleada del hogar o trabajad180620102446

Vals menys. Sí, vals menys. Tot i que la teva feina sigui igual o millor. Tot i que la teva responsabilitat sigui important. Tot i que t’hi deixis la pell. Perquè te la deixes, perquè vols ser reconeguda, perquè no suportes el constant menysteniment. I com que vals menys, de vegades dubtes i et sents inferior. Probablement, guanyes menys que la teva parella. Si l’economia familiar va justa, et quedaràs a casa cuidant els nens. Perquè, és clar, tu cobres menys. A més, ¿amb qui estaran millor els fills que amb la seva mare? ¿Per què pagar un estrany? 

Aquesta situació ha marcat la vida laboral –la vida– d’infinitat de dones. Però el guió ha saltat pels aires: una constructora ha sigut condemnada després de constatar-se les diferències retributives entre sexes. L’empresa haurà de pagar a una enginyera el mateix sou que al seu company home. Aquesta és la primera sentència dictada després que, fa un any, entrés en vigor el reglament que obliga les empreses a portar un registre salarial. Arribar fins aquí ha sigut l’esforç de moltes lluites per la igualtat. Ara arriba el moment de recollir els fruits. I de celebrar-ho. No és una victòria menor, és un cop important a una discriminació laboral que va devaluar milions de dones.