Àgora Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

2
Es llegeix en minuts
Barcelona 26 02 2013 Panoramica de Barcelona desde el parque de atracciones del Tibidabo Foto Josep Garcia

Barcelona 26 02 2013 Panoramica de Barcelona desde el parque de atracciones del Tibidabo Foto Josep Garcia

El 6 d’octubre passat vam presentar el moviment transversal Barcelona és Imparable, una plataforma que ja compta amb més de cent entitats barcelonines que ens hem unit per explicar que volem posar fi al període de degradació i desànim en què viu la ciutat i fer que recuperi el lideratge com a referència europea. En aquests poc més de 10 dies de vida, més de 1.500 persones s’han adherit al manifest, un fet que demostra el descontentament que es respira a la ciutat.

Barcelona és Imparable està formada per tota mena d’entitats que representen Barcelona en la seva essència més àmplia. Gent de tots els districtes i sectors de la ciutat que volen una reactivació veïnal, del comerç, la investigació, la cultura, l’esport i l’educació, entre d’altres. Sorgim de la inquietud de la majoria de barcelonins i barcelonines preocupats per com està evolucionant Barcelona en aquests moments. I és que tots els índexs ens marquen una disminució de la qualitat de vida a la ciutat i un increment de l’incivisme i la inseguretat. Davant aquesta situació hem d’activar la ciutadania i mostrar que no estem conformes en com evoluciona la ciutat. Per això demanem i exigim un canvi de tendència per invertir aquests indicadors negatius.

Barcelona és Imparable no és cap moviment polític que pretengui convertir-se en partit o presentar-se a unes eleccions. Som un moviment social, ciutadà i cívic impulsat per entitats que pretenem denunciar la decadència de la ciutat des de tots els sectors, ser catalitzadors del malestar dels barcelonins i barcelonines amb una concentració, activar la societat civil articulada perquè actuï i fiscalitzi més, i lluitar per una Barcelona que sigui amable i somrigui.

Des de Barcelona és Imparable, reivindiquem la implicació de la ciutadania i les entitats per construir, conjuntament amb les administracions, una Barcelona millor i més amable per a la gent que hi viu. Una capital que no doni l’esquena al país i que n’impulsi la transformació.

Per aquests motius us animem a firmar el manifest reivindicatiu de Barcelona és Imparable. El manifest de la força i el batec dels barcelonins i barcelonines que volem impulsar la Barcelona del ‘sí’. Podeu adherir-vos-hi a través del web www.bcnesimparable.cat

Notícies relacionades

I també us convidem a assistir a la concentració que hem organitzat aquest dijous, 21 d’octubre, a les set de la tarda a la plaça de Sant Jaume, per mostrar la nostra disconformitat amb la situació actual de la ciutat i demanar que se’ns escolti. Perquè volem que Barcelona recuperi la marca d’excel·lència que ha tingut durant tants anys i renovar el nostre compromís de bon veïnat amb la ciutat. Per una ciutat amb ‘els peus al Born i el cap al món’.

Amb tu, Barcelona és Imparable.