Pros i contres Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Bond i la foguera

No deixa de produir una esgarrifança aquest ànim de Torquemada aplicat a un espai on hauria d’imperar la llibertat i l’amplitud de mires

1
Es llegeix en minuts
Arturo Pérez-Reverte presentando su nueva novela El italiano en Gibraltar.

Arturo Pérez-Reverte presentando su nueva novela El italiano en Gibraltar. / Jeosm

En una llibreria de Barcelona han decidit retirar els llibres d’Arturo Pérez Reverte. El motiu: un tuit de l’escriptor en què qualifica de ‘moñas’ el James Bond de ‘Sin tiempo para morir’, l’última pel·lícula de la saga. «No volem masclistes ni homòfobs a la nostra llibreria», han anunciat a Twitter. Davant la publicació, una no sap si riure o plorar. Riure perquè si utilitzen aquest biaix per buidar les seves lleixes, se’ls quedarà el negoci tremolant. Plorar perquè no deixa de produir una esgarrifança aquest ànim de Torquemada aplicat a un espai on hauria d’imperar la llibertat i l’amplitud de mires. 

Ni riure ni plorar. Seria malgastar emocions per una exhibició d’intencions que, potser, rima més amb comercial que amb moral. No hi ha res com animar els odiadors. A l’anunci del boicot es van sumar una legió de tuitaires que van acollir amb gran alegria la notícia. Se’ls havia alegrat el dia: un nou motiu per al menyspreu públic. I més encara quan va dirigit a un adversari polític. ¡Com triomfen les fogueres entre aquells que se senten superiors! Per fortuna, la ciutat està poblada de llibreries amb dipòsits d’aigua per apagar l’odi. Cadascú tria la seva font.

Temes:

Cine James Bond