Pros i contres Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

El ‘botellon’ de la desconnexió

És possible entendre les motivacions que porten milers de joves als ‘botellons’, però també la necessitat social d’aturar-los

1
Es llegeix en minuts

Policies fugint a correcuita davant una turba de joves. El vídeo mostra la imatge a Tiana (Maresme), però l’escena s’ha repetit en nombrosos llocs durant aquest estiu. En d’altres, ni tan sols hi ha desbandada policial. Massa multitud per a qualsevol intent de control.

Anem a l’inici. Els ‘botellons’ es van iniciar fa poc més de 20 anys i amb una finalitat clara: beure i reunir-se a baix cost. El preus de la beguda en bars i discoteques allunyaven els joves de l’oci nocturn o els obligava a limitar-lo. El costum de quedar primer de ‘botellon’ i després anar a la discoteca estava totalment arrelada abans de la pandèmia. Després va arribar el que ja sabem, mesos de reclusió, neguit i oci nocturn tancat. El còctel perfecte. És possible entendre les motivacions que porten milers de joves als ‘botellons’, però també la necessitat social d’aturar-los. No només pels problemes que genera a l’espai públic, sinó per l’altíssima quantitat d’alcohol que es consumeix, i ara, a més, pel menyspreu a qualsevol intent d’ordre. No hi ha control, tampoc protecció. A mitjà termini, més problemes de salut, més vida als marges, més desconnexió per a una joventut amb falta de llocs on aferrar-se.  

Temes:

Botellon