OPINIÓ

Djokovic, el repte permanent

1
Es llegeix en minuts
Djokovic, el repte permanent

USA TODAY

Novak Djokovic mai serà el millor ballarí que s’ha vist sobre una pista de tennis com ho ha sigut Roger Federer. El seu esperit combatiu i l’empatia amb el públic, possiblement, no podrà igualar el carisma de Rafael Nadal i tampoc sembla fàcil que el Grand Slam de Rod Laver torni a estar al seu abast, després de guanyar d’una tirada aquest any els títols a Austràlia, Roland Garros i Wimbledon. A pocs metres de l’anhelat cim, a falta d’un sol partit, Daniïl Medvédev li va arruïnar la proesa i es va alçar amb el seu primer gran en el tercer intent. 

Malgrat aquesta derrota, segurament la més dura de la seva carrera i per la qual per primera vegada se l’ha vist plorar en públic, Djokovic ja s’havia guanyat per mèrits el dret d’estar a dalt de tot de la història del tennis amb aquest triple empat a 20 Grand Slams que comparteix amb Federer i Nadal. Les seves estadístiques són igual d’aclaparadores que les aconseguides pel suís i el mallorquí, rivals d’una època en què han dominat el circuit repartint-se 60 Grand Slams des que Federer guanyés el primer a Wimbledon 2003 i Djokovic conquerís l’últim també sobre l’herba anglesa, aquest any.

Entre els tres s’han repartit la barbaritat de 276 títols (103, Federer; 88, Nadal i 85, Djokovic). I la seva voracitat encara no s’ha acabat tot i que la transició és inevitable en una carrera contra el temps i davant nous talents disposats a prendre el relleu, però que difícilment arribaran a les xifres galàctiques del ‘Big Three’.

Notícies relacionades

Els problemes de Federer i Nadal han deixat aquesta temporada Djokovic molt sol per frenar l’assalt de la ‘Next Gen’. El tennista serbi ho ha aconseguit a Austràlia davant Medvédev, a Roland Garros davant Stefanos Tsitsipas i a Wimbledon davant Mateo Berrettini

Djokovic porta 338 setmanes de número u, s’ha assegurat acabar l’any en aquesta posició superant el rècord de Pete Sampras que ho va aconseguir en sis ocasions i no llançarà la tovallola en un repte permanent per continuar fent història.