Pros i contres Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Escoltar

Mentre els carrers es poblen de mil cultures, continuem atrapats en la ignorància. No sabem com respondre als reptes de la diversitat. Massa salvadors

1
Es llegeix en minuts
A1-123157841.jpg

A1-123157841.jpg / EPC

La desesperació salta murs, supera fronteres, creua mars. També aterra en avions. Hem vist la tragèdia de l’Afganistan als rostres dels nouvinguts, a les històries dels que han aconseguit fugir, també dels que continuen ancorats allà. Tot això ha despertat la nostra solidaritat, la nostra responsabilitat. Però són una excepció, ho sabem. Als nostres mars, cada dia, continuen morint-hi persones que intenten arribar a les nostres costes. També elles arrosseguen històries tan esborronadores que semblen inhabitables, però ja no volem sentir-les. 

La victòria talibana retrunyirà més enllà de les seves fronteres. Es tem un rebrot del terrorisme integrista. Sabem el que això significa. Mort, misèria i multitud de persones intentant fugir de la barbàrie. D’alguna manera, tot això esclatarà als nostres carrers i hi haurà qui pretendrà obtenir-ne rèdits. La ultradreta rearmarà el seu discurs excloent, racista i classista, però no seran només ells. Mentre els carrers es poblen de mil cultures, continuem atrapats en la ignorància. No sabem com respondre als reptes de la diversitat. Massa salvadors. Massa veus que criden ‘llibertat’ i s’obliden d’escoltar. Al cap i a la fi, una altra manera d’exercir l’opressió. 

Temes:

Afganistan