Dia de l’Orgull LGTBI

Estimar

La lluita per l’alliberament de les dones i del col·lectiu LGTBI ha representat sempre una amenaça per a l’‘statu quo’. Per això els seus missatges han sigut rebatejats pel conjunt de la societat

1
Es llegeix en minuts
Imagen de archivo de la manifestación LGTBI de 2019 en Madrid.

Imagen de archivo de la manifestación LGTBI de 2019 en Madrid. / EFE

¿Qui pot estar en contra de l’amor?

Cada any, pel mes de juny, torna l’amor. És la manera que tenim d’infantilitzar les lluites col·lectives. Arriba el juny, s’acosta el dia 28, i tothom parla d’amor. Estima com vulguis. Estimar no és un delicte. Estima a qui vulguis. Però resulta que per estimar ningú ha rebut violència. En tot cas, per fer-ho en públic. Per fer-ho evident a l’espai públic. Les agressions, a més, no se circumscriuen només a fer visible 'el teu amor': tot el que surti de l’heteronorma pot suscitar violència. I la violència no només és física. Potser no tindràs una feina de qualitat. O potser et fan fora de la que tenies perquè t’has fet visible. Potser no et lloguen un pis. O potser no t’atenen a una botiga, o a un restaurant, com caldria. Potser la teva família et fa fora de casa. O potser la teva colla d’amistats et fan fora. Potser reps violència institucional. O violència obstètrica.

No tot va d’estimar.

De fet, en nom de l’amor s’han invisibilitzat moltes violències. La trampa de l’amor romàntic ha condemnat moltes dones a relacions tòxiques, a violència sexual o a normalitzar comportaments que les han impedit desenvolupar-se com a dones lliures. No era amor, però ens ho feien creure. Tampoc anava d’amor quan ens assassinaven per un sentiment de pertinença que omplia hores de televisió i milers de titulars. Els crims no eren passionals, sinó masclistes.

La lluita per l’alliberament de les dones i del col·lectiu LGTBI ha representat sempre una amenaça per a l’statu quo. Les dones, les lesbianes, els gais, les persones trans, les persones intersexuals i totes les dissidències sexuals i de gènere han estat sempre motor de canvi, i per això els seus missatges han estat rebatejats pel conjunt de la societat.

Si el 28-J va d’amor, el col·lectiu LGTBI serà més amable.

¿Qui pot estar en contra de l’amor?

Notícies relacionades

Però no és amabilitat el que es reivindica el mes de juny, sinó drets. Humans, per cert.

Estimar ho han fet sempre.

Temes:

LGTBI Feminisme