Fons europeus

Seat, la Generalitat i les pimes

Els 142.000 milions d’euros assignats a Espanya són una oportunitat que no podem desaprofitar

1
Es llegeix en minuts
Seat, la Generalitat i les pimes

Fa uns dies, es va anunciar l’acord entre el Govern, SEAT i Iberdrola per a la construcció d’una fàbrica de bateries en un projecte que, amb la incorporació de Telefónica i Caixabank, avançarà cap a un ecosistema de mobilitat sostenible. Una iniciativa a què es poden sumar fabricants de components i centres tecnològics i que, previsiblement, accedirà als fons europeus ‘Next Generation.’ Una notícia extraordinària, especialment en aquests temps, tant pel que representa en si mateix, com per servir de model sobre com transitar cap a una economia sostenible i de més valor afegit.

Així, l’anunci consolida l’aposta del grup Volkswagen per SEAT, la primera indústria del país, i reforça les expectatives del sector automobilístic espanyol. Alhora, mostra com han d’orientar la seva actuació moltes pimes que aspiren als fons europeus.

Notícies relacionades

El projecte se sustenta en els dos vectors de l’economia que ve, digitalització i transició verda, i s’articula a partir de la bona entesa entre administració i empreses, compromeses en un projecte concret. Aquest mateix esquema, salvant les enormes diferències en dimensió, és el que també es requereix per a les nostres pimes que, ben articulades, poden accedir al ‘Next Generation’. I tant per l’extraordinària suma del fons, fins a 142.000 milions d’euros assignats a Espanya, com pel nostre dens i competitiu teixit empresarial, aquesta és una oportunitat que no podem desaprofitar.

Retornant a SEAT, aquesta també va ser notícia per la plantada del govern català a la trobada amb el Rei a qui, així mateix, van assistir els presidents del govern espanyol i del grup Volkswagen. Tan lamentable com innecessari. Però encara serà més deplorable si el nou govern autonòmic no coordina l’acció de pimes i patronals per accedir als fons europeus. De moment, durant la campanya electoral i en les setmanes transcorregudes des del dia de les eleccions, les prioritats han sigut molt diferents.