APUNT

El Barça sagna

1
Es llegeix en minuts
El Barça sagna

La presidència de Josep Maria Bartomeu va acabar d’una forma abrupta, amb imatges ulleroses i el descrèdit més brutal i absolut. Amb les eleccions a la vista, la seva figura començava a difuminar-se, pendents com estàvem ja tots més del futur que del passat. Però les detencions ens tornen al primer pla, de forma descarnada, l’època que el barcelonisme pretén oblidar. De la xemeneia de l’expresident sorgeixen encara núvols negres i tòxics que embruten la imatge global del Barça. N’hi ha prou de veure les informacions en els principals mitjans del món. A la condemna per frau fiscal, al 2-8 de Lisboa o al burofax de Messi, només faltava això: l’expresident, detingut. Un altre més. Com Josep Lluis Núñez i Sandro Rosell. Però amb una diferència molt substancial: la detenció de Bartomeu es produeix per una gestió en el club, no per assumptes personals.

Amb Bartomeu van ser traslladats a la comissaria els tres homes de qui s’havia envoltat en els últims temps per dirigir l’entitat. Masferrer, Grau i Gómez Ponti tenien tota la influència que reclamaven i de la qual mancaven els directius. Per això es van produir, o almenys en part, tantes dimissions durant la seva turbulenta presidència. D’aquest mal va esclatar el ‘Barçagate’, un escàndol que va agafar arestes perilloses quan es va descobrir que una contractació costosa va eludir els controls de la junta. Tan perilloses com que es va arribar a una cosa tan impensable com el vist ahir.

Notícies relacionades

«Tot això acabarà en res, ja veuràs». «És una tonteria». «És molt bèstia com s’està inflant això». Eran frases que se sentien en privat de boca d’aquest nucli dur. No se sap com acabarà tot això, queda partit legal per jugar, però ja es veu que el cas no era una estultícia (reverència des d’aquí als companys del programa ‘Què t’hi jugues’ de la cadena SER). 

Tots els directius i exdirectius, els que li volen bé i els que menys, han cregut sempre en l’honradesa de Bartomeu. Pel seu bé i el del club, convé que els fets avalin aquesta fe. Però l’honradesa no és incompatible amb la malaptesa. I des de la malaptesa es pot fer molt mal. La marca Barça sagna ara a borbolls. 

Temes:

Barça