Pros i contres

Valentia

Elles cada vegada són més en el món del futbol i, esquivant tota mena de discriminacions, van fent-se un lloc i trencant estereotips

1
Es llegeix en minuts
undefined47729715 files  in this file photo taken on february 24  2016 french 190423172953

undefined47729715 files in this file photo taken on february 24 2016 french 190423172953 / ALAIN JOCARD

La Juventus es va imposar al Dinamoper tres gols, però el veritable gol el va marcar Stéphanie Frappart,la primera dona que arbitra un partit a la Champions League masculina. Duel a duel, competició a competició, la presència de les dones en l’arbitratge es va normalitzant. No és un assoliment fútil. En un partit jugat per homes,la seva figura es converteix en un símbol del lideratge femení.Un missatge clar a la societat, també per als nens i les nenes. Un regat al masclisme. 

Elles cada vegada són més en el món del futbol i, esquivant tota mena de discriminacions, van fent-se un lloc i trencant estereotips. El seu avenç transcendeix el personal per convertir-se en un assoliment col·lectiu. Però encara falten molts partits, moltíssims, perquè a més se’ls concedeixi el dret a opinar i obrar segons la seva consciència. «T’enviaré tres negres perquè et violin».Una allau d’amenaces ha rebut la jugadora que es va asseure al terra d’esquena durant el minut de silenci per la mort de Maradona.S’ha de ser molt valenta per entrar al temple i revelar que aquest déu –aquest que va perdre la humanitat en algun regat– no és el seu. 

Temes:

Futbol Dones