VEÏNA DE LES CORTS

Un altre carrer és possible

Les Corts ha hagut d'anar guanyant-se a pols la seva escassa pau viària

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp55964736 madrid201123172352

zentauroepp55964736 madrid201123172352

A l’avinguda de Madrid no l’ajuda la seva condició fronterera. Aquest ‘no man’s land’ que discorre entre Sants i les Corts el creuen en sentit Besós cinc carrils per a motos, cotxes i autobús. I dic «autobús», que no «autobusos», perquè fins fa un parell d’anys es podia escollir entre el 54 i l’H-10, però al segon, que era el més ràpid, li van canviar el recorregut malgrat l’oposició veïnal. L’avinguda de Madrid és una ‘porciolada’ que en teoria havia de prolongar el carrer Indústria, però que en el seu traçat canvia el nom de carrer de París a Berlín i d’aquest, a Madrid, on no se sap gaire bé per què, es gradua a avinguda. El terme evoca arbredes i bulevards de dimensions ‘hausmanianes’, quan en realitat estem parlant d’una de les vies de la ciutat més perilloses per als ciclistes, i en què el passeig no és gaire agradable.

Notícies relacionades

Aquí, amb la pandèmia, s’ha aconseguit convertir en zona de vianants un carril, en el qual aquest diumenge a mig matí transitaven diverses senyores grans empenyent els seus carros, i s’han obert un parell de terrasses de fleques. És poc, i fos per l’hora o pel trànsit, el cert és que ahir eren buides. No passava el mateix a la plaça del Centre i al carrer de Joan Güell, ben a prop. En alguna taula s’apinyava un grupet nombrós, i en una altra la distància de dos metres semblava calculada per un examinand del carnet de conduir passerell, però en la majoria els clients portaven mascareta i disfrutaven merescudament del solet mentre d’altres passejaven o feien la compra. Joan Güell és un exemple del que és possible, perquè sense ser per als vianants, ha guanyat certa calma al transformar un carril de cotxes per a les bicis.

Les Corts ha hagut d’anar guanyant-se a pols la seva escassa pau viària. Primer va venir la del nucli antic, que de tota manera tenia carrers poc adequats per al cotxe. No fa tant va arribar la de l’ara soterrada ronda del Mig. Esperem que la següent sigui l’avinguda de Madrid, aquest aneguet lleig que mira amb enveja el tancament dominical de la veïna carretera de Sants.