Al contraatac

¿Bon Nadal?

La barreja de polítics erràtics i ciutadans emprenyats pot derivar en un còctel explosiu que ens condueixi a una tercera onada.

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp55761959 mas periodico luces navidad201113151224

zentauroepp55761959 mas periodico luces navidad201113151224

Ja estem ficats en una altra carrera. No m’estranya que tinguem grans campions en motos i cotxes perquè ens encanta la competició. I el risc. Ara sembla que es tracta de veure qui arriba millor al Nadal. És igual que el coronavirus segueixi per allà a la seva bola, que el més important per a alguns és intentar salvar el Nadal. Com a un soldat Ryan qualsevol; igual d’absurd. Potser podríem començar per salvar els negocis que s’han mantingut tancats i barrats, sense ajuda de cap tipus en el cas de Catalunya. I tampoc estaria de més que algú amb poder per a fer-ho aclarís per què a la resta d’Espanya es van ignorar durant diverses setmanes els bons resultats obtinguts a Madrid a través dels tests d’antígens. S’estan prenent decisions que afecten la nostra salut, la nostra butxaca i les nostres llibertats, però s’expliquen poc. I si a tot això li afegim l’obsessió per salvar el Nadal, que Déu ens agafi confessats.

Notícies relacionades

La barreja de polítics erràtics i ciutadans emprenyats pot derivar en un còctel explosiu que ens condueixi a una tercera onada. Per tot això em permeto compartir les reflexions d’un doctor en Salut Pública per Harvard i una infermera de La Fe, a València. Els separen gairebé 6.000 quilòmetres, però els uneix el sentit comú. Elvis García,asturià, amb el nom de l’estrella del rock que va morir el mateix any en què naixia ell, no té dubtes: «És clar que es pot salvar el Nadal; només cal veure quants morts estem disposats a assumir per poder anar de compres i sortir de festa».  «Potser hem de perdre’ns aquest Nadal –em va dir l’altra tard a la ràdio– per poder tenir-ne l’any vinent».

Mireia Colomer està especialitzada en salut mental i la seva feina li permet confirmar que tant pacients com sanitaris estan molt tocats. Hi ha més ansietat i menys aplaudiments. Però la Mireia ja s’ha acomiadat dels seus pares fins a l’any vinent. En el seu compte de Twitter Infermera a punt d’un atac de pànic ho explica: «No els posaré en perill aquest Nadal. Sigueu coherents, sisplau.» ¿En serem capaços?