Tribuna

Ara sí que toca

El futur de Catalunya no passa per repetir el fracàs de la via Torra, Puigdemont i Junqueras

2
Es llegeix en minuts
zentauroepp54869574 la representaci  del pnc  durant la tradicional ofrena al mo200911112407

zentauroepp54869574 la representaci del pnc durant la tradicional ofrena al mo200911112407 / Job Vermeulen

Vivim moments convulsos i difícils. Les empreses, els autònoms, els treballadors i milers de famílies patim els efectes de la pandèmia de la covid-19 i la devastadora crisi econòmica i social. Les dinàmiques polítiques dels últims anys a Catalunya i a Espanya han afegit encara més inestabilitat. El país no passa per un bon moment. Cal reaccionar. No n’hi ha prou en lamentar-se. Ara sí que toca comprometre’s per un futur més esperançador.

Aquesta ha estat una legislatura fallida, amb un Govern inactiu i només preocupat per una gesticulació estèril que no serveix per pagar hipoteques, construir escoles, millorar hospitals ni planificar carreteres. Per no tenir, fins i tot estem ara sense President. Mai havíem d’haver permès arribar fins aquí. El futur de Catalunya no passa per repetir el fracàs de la via Torra, Puigdemont i Junqueras, ni deixar-lo en mans de tots aquells que al llarg dels tres últims anys l’han avalat. No poden tenir solucions els qui fins ara no han fet res més que crear-nos problemes. No poden pretendre centrar el país els qui s’han dedicat aquests últims anys a descentrar-lo. Per tot això, el Partit Nacionalista de Catalunya es presentarà a les properes eleccions catalanes, encara que a alguns els fem nosa.

Volem ser al Parlament per prioritzar la resposta a la pandèmia del coronavirus, per defensar el nostre teixit econòmic i social, per lluitar contra les desigualtats de tot tipus, per preservar els nostres models educatiu i sanitari i per garantir un futur sostenible per als nostres joves. No podem seguir qüestionant tot allò que ens ha fet forts i capdavanters com a país, que hem anat construïnt al llarg dels últims decenis i que amb orgull ens va convertir en motor del sud d’Europa. La pèrdua de competitivitat avui no només ens malmet el prestigi i l’economia, sinó que ens arrossega cap a un precipici. No podem seguir en caiguda lliure.

Tot això ho podem capgirar amb una política noble, honesta i compromesa, sense renúncies als ideals, però sí defugint del tacticisme i la confrontació. Sense desobediències simbòliques ni unilateralitats frustrades. Ja hem patit prou. Som aquí per trencar blocs partidistes que ens tenallen i condicionen el nostre progrés. Volem una Catalunya pròspera, sostenible, europea, innovadora, d’una forta implantació industrial, igualitària i per a tothom. No hi ha temps per perdre ni excuses que valguin. Això no va de personalismes, sinó de projectes de país. Catalunya necessita un model social del segle XXI que afronti d’una vegada amb rigor les polítiques d’ocupació, habitatge, educació, sanitat i dependència. Catalunya necessita apostar per una economia basada en el coneixement i de suport a la recuperació industrial. Catalunya necessita un govern útil que faci polítiques per millorar la vida de la gent.

Notícies relacionades

Des del PNC hem decidit passar a l’acció després de més d’un any del treball d’anàlisi realitzat pel País de Demà i que ens ha permès dissenyar 300 mesures programàtiques que tenen com a únic objectiu reactivar Catalunya. Fem entre tots que el país se’n surti. Ara sí que toca.

Secretària general del Partit Nacionalista de Catalunya.