EL FUTUR DEL BARÇA (2)

Una mà ferma i capaç

Des de fa anys s'ha anat permetent el desenvolupament d'un desordre a nivell institucional que s'ha traslladat repetidament al terreny de joc

2
Es llegeix en minuts
jdomenech54651623 nominee for the fifa world coach of the year for men s footb200903130533

jdomenech54651623 nominee for the fifa world coach of the year for men s footb200903130533 / FRANCK FIFE

La situació actual del FC Barcelona i el repte que suposa enfrontar-nos a un futur incert ens obliguen a una profunda reflexió. El primer que hem de fer, si no volem caure en els mateixos errors, és preguntar-nos quins han sigut els motius que ens han portat a aquest desconcert. ¿Per què, fins i tot tenint el, probablement, millor jugador de tots els temps, hem deixat de tenir un equip compromès i guanyador?

Al meu parer, el mal es gesta des de fa temps, tot i que, de vegades, els magnífics resultats aconseguits maquillessin la realitat. S’ha perseverat en una manera de fer les coses poc pròpies d’una entitat de tal magnitud i categoria; sens dubte, molt allunyada de la professionalitat i serietat que avui dia es requereixen per gestionar un club esportiu com és el Barça, que mou centenars de milions cada any.

Aquesta incompetència, que des de fa anys ha anat permetent o fins i tot afavorint el desenvolupament d’un desordre en àmbit institucional, s’ha anat traslladant repetidament al terreny de joc. Fa anys ja vam patir la falta de compromís d’algunes de les nostres figures. Per sort, va ser el moment en què el jove entrenador Pep Guardiola, avalat per Johan Cruyff, i un equip ple de grandíssims jugadors, difícils de repetir, ens van salvar d’una debacle segura.

Un projecte treballat

Avui estem davant una situació semblant, si no pitjor, i necessitem una mà ferma i capaç que aconsegueixi redreçar el rumb, no només de l’equip sinó de tota l’entitat.

No està en el meu ànim aprofundir en les ferides, ni tan sols buscar culpables o responsables, però crec que és el moment que els socis exigim un canvi de direcció per recuperar el prestigi institucional perdut.

El repte a què ens enfrontarem en els pròxims anys serà complicat, tant en àmbit esportiu com econòmic i institucional.

És per això que fa falta una persona amb gran capacitat de gestió, coneixedor d’aquest nou món tecnològic i que sàpiga envoltar-se d’un equip de professionals capaços de potenciar totes les àrees; un president que, conscient de la importància del càrrec que ocupa, estigui també per imatge a l’altura de l’entitat que representa. Un projecte treballat al llarg del temps que pugui donar resposta a la complexitat a què ens enfrontem.

Una de les marques esportives més importants del món necessita un equip directiu que creï les condicions necessàries perquè tots els integrants de les diferents plantilles treballin a gust i amb una motivació màxima.

Cap president pot assegurar títols, ni tan sols els jugadors i cos tècnic poden fer-ho. Però tinc la convicció que, si des de dalt es dona exemple, no només de passió, sinó també de serietat i rigor, les probabilitats d’èxit augmentaran de manera exponencial.

Necessitem uns equips compromesos en totes les seccions que tornin a il·lusionar-nos i ens facin sentir orgullosos de pertànyer a aquest club més enllà de les victòries i els títols que ens puguin proporcionar.

Jo crec que tenim l’obligació i la sort d’estar capacitats per fer-ho.

Notícies relacionades

Els milions d’aficionats del FC Barcelona que, des de tots els racons del món i en tots els idiomes, ens han donat el seu incondicional recolzament confien en nosaltres.

Toni Nadal és exentrenador de Rafael Nadal i soci del FC Barcelona