DUES MIRADES

Llum en la reconstrucció

La il·lusió que va despertar el procés es va apagant i la pandèmia només hi ha afegit foscor. Ara es necessita generositat i voluntat política

1
Es llegeix en minuts
quimtorra

quimtorra

Hi ha dubtes sobre quan se celebraran les eleccions catalanes. També sobre les possibilitats de Carles Puigdemont davant una ERC vencedora en totes les enquestes. La incertesa també plana sobre el PDECat i el PNC. Però, entre tant interrogant, s’imposa una certesa: l’independentisme tornarà a guanyar les eleccions.  

Són pocs els protagonistes de la DUI que s’atreveixen a defensar-la. L’independentisme camina sense nord. És el que passa quan es cobreix d’emoció la incapacitat analítica i estratègica. Però malgrat tants errors, el sobiranisme continua guanyant. I el seu triomf delata, també de manera reiterada, el fracàs de l’alternativa. No hi ha un relat que s’imposi a aquesta Espanya negra que ven l’independentisme. Són massa les ombres –la fugida del rei emèrit és l’última– i escàs el compromís per avançar cap a un federalisme que es desenvolupi en el pla real, però també en l’emocional. La il·lusió que va despertar el procés es va apagant i la pandèmia només hi ha afegit foscor. Els plans de reconstrucció podrien aportar una mica de llum. Es necessita generositat i voluntat política.