Veto a les festes

Joventut irresponsable

Sona estrany que la intel·ligència dels joves sigui jutjada amb tant atreviment pels adults del país que pitjor ha gestionat la pandèmia

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp53832660 carpe diem200722124534

zentauroepp53832660 carpe diem200722124534

L’estat adult és la traïció als ideals de joventut, així que l’Estat adult ha trobat en el coronavirus la coartada perfecta per extirpar qualsevol conat de rebel·lia en la seva arrel juvenil. Des dels púlpits se satanitzen les festes de fi de curs o a la platja, qualsevol comportament dels cadells humans es desqualifica per inapropiat, sempre sota l’amenaça de contagi. Els mitjans de comunicació freds dictaminen erudits sobre la «irresponsabilitat», els calents els acusen directament d’«imbècils».

Sona estrany que la intel·ligència dels joves sigui jutjada amb tant atreviment pels adults del país que pitjor ha gestionat la pandèmia, segons un estudi de la Universitat de Cambridge. Recordar que la joventut irresponsable garanteix la renovació social sona massa ambiciós, en l’era de l’adhesió supersticiosa a les mascaretes.

Notícies relacionades

Queda més pròxim recordar que es veta el component dionisíac de la festa a una generació aixafada, vitalment i econòmicament, per un confinament que no anava amb ells. N’hi ha prou amb analitzar la incidència i gravetat dels contagis de menors de 40 anys, subjugats pels qui se situen del costat equivocat d’aquesta barrera.

Era inevitable que l’epidemiologia virés cap a la moralitat. Es desplega més duresa, també verbal, contra una festa juvenil que contra les residències de gent gran on s’ha registrat una autèntica carnisseria. En lloc de plantejar-se què va fallar perquè Espanya tingui més morts que qualsevol país del seu entorn, es descarrega la irresponsabilitat de ramat sobre una generació que es mereixia un homenatge singularitzat pel seu comportament exemplar durant l’any del coma social induït. No han rebut ni una disculpa i, per defensar-se de les acusacions de congraciar-se aquí des de la santurroneria amb la joventut, es pot recordar que no mostren una especial proclivitat cap als mitjans convencionals. Aquesta peça parla a la gent gran, als qui confonen de nou l’obediència amb la intel·ligència.