Dues mirades

Retira't, Plácido

Com que assegures haver «crescut a partir d'aquesta experiència» és el moment de centrar-te en l'Olimp. Retira't. Així, continuaràs a dalt de tot. I ens estalviaràs la humiliació de veure l'home

1
Es llegeix en minuts

placido-domingo / periodico

Vas ser el déu de l’òpera. Adorat per la teva obra. Els teus fidels no s’equivoquen, ets un dels grans. Però, com massa déus, vas creure que podies doblegar voluntats, que els devots estaven al teu servei, que la teva pell tenia poder sobre altres pells. ¡Res millor que l’honor de ser ungides per la mà d’un déu! Durant dècades, vas humiliar les teves víctimes, perquè et vas creure superior. Una investigació d’Associated Press va revelar el que, pel que sembla, era un secret a veus. Et vas veure obligat a dimitir de l’Òpera de Los Angeles. Llavors va arribar el teu primer comunicat, una mena de ‘no me’n vaig adonar’ i un ‘eren altres temps’. I vas humiliar, una mica més, les víctimes.

Les investigacions han avançat i les proves són tan contundents que t’has vist obligat a fer un segon comunicat. Una acceptació plena de commiseració.  Una humiliació per a totes les dones. Ara, els teatres han de considerar si et mantenen a la cartellera. Com que assegures haver «crescut a partir d’aquesta experiència», és el moment de centrar-te en l’Olimp. Retira’t. Així, continuaràs a dalt de tot. I ens estalviaràs la humiliació de veure l’home.