Pablo Casado i el seu 'dress code'

El líder popular ha d'elegir si arriba dilluns a la Moncloa amb el vestit d'home d'Estat o amb granota guerrillera per defensar les seves terres davant Vox

1
Es llegeix en minuts
undefined51400039 madrid  spain   16 12 2019   a handout photo made available 200213132358

undefined51400039 madrid spain 16 12 2019 a handout photo made available 200213132358 / INMA MESA PSOE HANDOUT

Les hores que transcorreran des d’ara fins al pròxim dilluns seran intenses per a Pablo Casado. Al líder de l’oposició li tocarà, sens dubte, dedicar el cap de setmana a escoltar els seus càrrecs i assessors per preparar la seva imminent cita amb el president del Govern, Pedro Sánchez. No és senzill. Ha de resoldre el seu gran dilema sobre a quin dress code polític s’encomana: ¿vestit d’home d’Estat amb aspiracions o granota guerrillera per defensar les seves terres davant la ultradreta de Vox?

Per començar, el líder de l’oposició s’ha d’asseure cara a cara amb aquell que, no fa tant, va amenaçar de portar als tribunals si no utilitzava la mà dura amb Quim Torra, a qui considera inhabilitat en ferm, malgrat estar pendent el pronunciament final del Suprem. Casado va avisar Sánchez, en el debat d’investidura, que l’obsequiaria  amb una querella per prevaricació si no actuava per posar fre a qui ja no reconeix com a president.

De moment aquest regalet judicial no ha arribat perquè el PP ha preferit apuntar en els tribunals contra Torra, a qui denuncien per haver usurpat el càrrec que ocupa (una cosa que agrada als seus i segurament a part dels taronges i a Vox). Això sí, quan es pregunta als populars si, per coherència, deixaran de presentar-se a les pròximes eleccions catalanes, el decret de convocatòria del qual firmarà, al seu entendre, un «usurpador», responen que per descomptat. Que aquests comicis sí que seran legals. Quines coses.

Òrgans constitucionals

Notícies relacionades

Amb una dificultat manifesta, en vista del sentit últimament, per entendre’s sobre Catalunya –la taula de negociació o la reforma de la sedició sortirà segur en la conversa a la Moncloa–, Sánchez pretén temptejar el cap del PP per saber si està disposat, almenys, a arribar a pactes en qüestions com la reforma de les pensions, del model de finançament o la renovació d’òrgans constitucionals com el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), RTVE o el Defensor del Poble. Ja es veurà. Dependrà del vestit que porti posat a la Moncloa. I de si li importa més la seva imatge o la dels seus adversaris en la destra.