Hàbit vital

«¿Què estàs llegint?»

Es pot saber molt d'una persona en funció del que llegeix, i és una primera pregunta fantàstica per iniciar una conversa sobre el què i el com de la vida

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp47853126 barcelona    22 04 2019     icult    ambiente pre festividad190422164504

zentauroepp47853126 barcelona 22 04 2019 icult ambiente pre festividad190422164504

“Sempre has de llegir alguna cosa, va dir. Encara que no estiguis llegint físicament. Si no, ¿com llegirem el món? Pensa-hi com una constant”. No és una frase qualsevol, és que en Daniel, un dels dos protagonistes de la novel·la Tardor(Raig Verd, 2019), utilitza la pregunta "¿què estàs llegint?" a mode de salutació. No és una salutació banal com qui pregunta "¿com estàs?" amb més educació que interès, o qui remet a la climatologia per manca de confiança en altres intimitats. Es pot saber molt d'una persona en funció de què llegeix, i és una primera pregunta fantàstica per encetar una conversa sobre el què i el com de la vida: què t'interessa, què et diverteix, què t'emociona, què t'avorreix.

Notícies relacionades

L'altre dia parlava amb uns amics de llibres i d'un "problema" compartit respecte de què fer-ne quan l'espai vital no és infinit, i va sortir una expressió preciosa: els llibres ens fan companyia (parlo de llibres llibres, no de dispositius electrònics de lectura). Aquell llibre que no aconsegueixes acabar però que t'acompanya des de la tauleta de nit, aquella selecció d'imperdibles que han sobreviscut a tots els trasllats, aquella novel·la que has llegit mil cops, aquella història que ha marcat una etapa de la teva vida, aquests records corporis són experiències de significat, diverses com cada un de nosaltres, i compartides quan ens ve de gust.

També poc abans de Nadal ha obert la Nollegiu del Clot. És la llibreria d'un home que va entendre allò que les monges em deien a l'escola de l'esperit de contradicció i amb la murreria de l’art de collonar va batejar la seva llibreria amb una contraordre. ¡I quantes experiències lectores acumula el filòsof Joan-Carles Mèlich al seu últim llibre La sabiduría de lo inciertoLectura y condición humana (Tusquets, 2019) que tot just acabo de començar! Jo no puc viure sense llegir. A casa ens han fet així, la nostra família i els nostres llibres. Només puc recomanar que feu el mateix amb els vostres. Bon any i bones lectures!

Temes:

Llibres