Fenomen musical

Rosalía

El que passa sobre l'escenari en un concert de Rosalía em commou fins a l'ànima

2
Es llegeix en minuts

rosalia / periodico

Amí, Rosalía m’emociona. El que passa sobre l’escenari en un concert de Rosalía em commou fins a l’ànima. Quan canta ‘a cappella’ em commou, quan balla em commou, quan s’emociona perquè el públic coreja el seu nom em commou, quan l’escenografia parla per si sola em commou, quan les seves ballarines creen imatges em commouen, quan recupera un clàssic em commou, quan somriu o deixa de somriure em commou. Potser no soc la persona adequada per escriure sobre el concert al Palau Sant Jordi de l’últim cap de setmana, perquè a mi Rosalía, i el que passa sobre l’escenari quan Rosalía fa un concert, em commou fins a l’ànima.

Notícies relacionades

‘El mal querer’ és un disc que em podria haver canviat la vida fa 10 anys, i que ha tingut la capacitat de canviar-me-la el 2019 de totes formes. He analitzatcada una de les seves cançons fins a l’obsessió,i he buscat a cada una de les repeticions del cor o dels palmells el seu significat. He pogut comprendre de què parlem quan parlem del ‘mal querer’, i resoldre certes coses només escoltant el disc. És normal que em commogui, i és normal per un motiu: el disc, el que passa sobre l’escenari i Rosalía són commovedors.

Potser alguns es van dedicar a moure l’esquelet a ritme de trap-reggaeton-flamenc, i sens dubte amb ‘Fucking money man’ el Sant Jordi es va emocionar. Però el que fa Rosalía va més enllà de la seva imatge més immediata i més superficial, que també la té i també soc capaç de valorar-la en el seu context. Va més enllà perquè ‘El mal querer’ transcendeix els estils musicals i fins i tot la mateixa Rosalía, és un disc, sí, commovedor. I desprésens ho vam passar bé ballant, d’acord, i vam riure, d’acord, i les noies de davant es graven cantant a una càmera amb flaix que ens enlluerna, sí, i els més joves llegeixen en el seu propi codi que ‘te estoy amando locamente’. Però no ens oblidem que el que fa Rosalía sobre l’escenari, cada una de les decisions que pren sobre l’escenari i a fora, en un estudi de gravació, són commovedores fins a l’ànima. Fins i tot les que semblen innocents, fins i tot les que ja només entenen els més joves.