Anàlisi

Recolzament a l'ecosistema 'blockchain' a Espanya

1
Es llegeix en minuts
7

7

En els últims anys és inevitable haver sentit parlar de blockchain o cadena de blocs. Aquesta tecnologia, que sorgeix d’un fosc article acadèmic publicat per una persona amb pseudònim, Satoshi Nakamoto, on es descriu la criptomoneda per excel·lència, el bitcoin, ha donat lloc a una explosió de ‘start-ups’ i inversions amb la promesa de ser la nova internet del valor en contraposició de l’actual internet del contingut i de les comunicacions.

El fenomen ‘blockchain’ està sent molt més global i no exclusiu de les elits de Silicon Valley. La descentralització que promet s’ha estès al desenvolupament de l’ecosistema i ara mateix hi ha empreses líders mundials del sector a Nova York, Londres, Pequín i Tòquio. 

Notícies relacionades

I Espanya no és aliena al fenomen. L’ecosistema espanyol de ‘blockchain’ no s’ha quedat enrere i compta amb empreses capdavanteres com Adhara; de l’exresponsable de ‘blockchain’ de Banco Santander Julio FauraAragon, de Luis Ivan CuendeStampery, de Daniel Levy; i iniciatives com el consorci semiprivat Alastria que compta amb el recolzament de més de 255 institucions. I no ens oblidem de grans bancs que han recolzat les empreses més grans de ‘blockchain’ (BBVA Ventures és inversor a Coinbase i Santander Innoventures Ripple, per posar dos exemples) i que continuen innovant internament.

Un exemple és l’anunci de Banco Santander de la primera emissió d’un bo en la ‘blockchain’ pública d’Ethereum. Espais especialitzats com el Pier 03 de Barcelona Tech City,  la Crypto Plaza a Madrid i la Barcelona Blockchain Week que se celebra a l’octubre són iniciatives a aplaudir perquè contribuiran que l’ecosistema ‘blockchain’ es desenvolupi a Espanya.