El discurs de Rufián

La beatificació de Junqueras

ERC desitjava un Govern amb els morats i comuns pressionant des de dins per abordar la qüestió dels presos independentistes després de la sentència

1
Es llegeix en minuts
GR4131. MADRID, 25/07/2019.- El portavoz de ERC, Gabriel Rufián, durante su intervención en la tercera jornada del debate de investidura en el Congreso donde el presidente del Gobierno en funciones y candidato socialista, Pedro Sánchez, afronta la segunda y definitiva votación. EFE/Ballesteros

GR4131. MADRID, 25/07/2019.- El portavoz de ERC, Gabriel Rufián, durante su intervención en la tercera jornada del debate de investidura en el Congreso donde el presidente del Gobierno en funciones y candidato socialista, Pedro Sánchez, afronta la segunda y definitiva votación. EFE/Ballesteros / Ballesteros (EFE)

¡Sorpresa! Gabriel Rufián, que durant anys ha encarnat la figura de quinqui, s’abona ara al discurs de la “responsabilitat” i presumeix que ERC ha fet un enorme gest de “generositat” amb la seva abstenció en la investidura fallida de Pedro Sánchez.Ha rebut per això aplaudiments que obliden la seva retòrica fins fa dos dies carregada de provocació, l’intent per convertir el Congrés en un circ, la seva solemne promesa d’anar-se’n als 18 mesos, les 155 monedes de plata o el boicot als Pressupostos Generals, que va motivar l’avenç electoral a l’abril. Tot i que la seva oratòria continua sent fanfarrona, benvingut sigui el canvi de to. El que crida molt l’atenció és l’enorme interès dels republicans en què el PSOE i Unides Podem es posessin d’acord.En realitat, més que la reelecció de Sánchez,el que desitjaven era un Govern amb els morats i comuns pressionant des de dins per abordar la qüestió dels presos independentistes després de la sentència.

ERC ha comprat la fórmula proposada per Jaume Asens Jaume Asens d’una reforma del Codi Penal per modificar el delicte de rebel·lió que permeti aplicar-lo retroactivament als presos del procés. Saben que la condemna que està redactantManuel Marchena anirà per allà (¿rebel·lió en grau de temptativa?), ja que fins i tot Javier Melero, el millor advocat de les defenses, ho veu probable. Aquesta reforma penal seria una alternativa a l’indult del Govern, políticament molt difícil i que els mateixos condemnats rebutjarien. Mentrestant, Rufián es dedica a la beatificació d’Oriol Junqueras de qui ha elogiat a Twitter que “després de dos anys en una cel·la sense els seus fills pot apostar per la paraula i no per l’odi”. Dirigint-se a Sánchez i Iglesias els diu “espero que llegeixin els contes que ell no pot llegir als seus fills i reflexionin...”. El pitjor de tot no és que sigui mentida que el líder d’ERC ja porti dos anys a la presó (xifra que es dona per bona des de fa mesos) sinól’abús del sentimentalisme, el recurs constant al sofriment dels seus fills i la incapacitat de demanar perdó.