Anàlisi

Un actor clau per multiplicar els recursos

L'ICF seguiran amb l'objectiu d'acompanyar des de l'inici, fer confiança, assessorar i aportar valor en les fases de creixement

1
Es llegeix en minuts
Un actor clau per multiplicar els recursos

Ajudar a néixer i impulsar el creixement de les bones idees empresarials és un dels objectius de l’ICF. En els últims anys hem vist com el capital risc ha passat a ser una alternativa de finançament potent, sobretot per a les ‘start-ups’.

Ho destacava fa uns dies el vicepresident, Pere Aragonès: «Les inversions en ‘start-ups’ amb seu a Catalunya han augmentat un 13,4% el 2018». En aquest context, l’ICF continuarà impulsant aquest ecosistema emprenedor, complementant els inversors privats i institucionals. El tàndem publicoprivat és essencial per multiplicar els recursos.

De fet, la nostra inversió en aquest segment suposa entre el 10 i el 15% del total. Des de l’ICF, contribuïm a catalitzar els nous projectes dels àmbits de la innovació, la digitalització, la salut i la biotecnologia. Ho fem invertint directament en empreses o a través de fons de capital risc de gestores independents. En ciències de vida s’està consolidant un ecosistema inversor potent amb els fons gestionats per Ysios, Alta Life Sciences, Inveready, Caixa Capital Risc, Invivo i Asabys.

Notícies relacionades

En l’àmbit tecnològic i digital, hem invertit en fons de gestores locals, estatals i europees, com Nauta Capital, Adara, K-Fund, Inveready, Idinvest, Elaia i Cathay, entre altres. El nostre objectiu és continuar multiplicant els recursos per a projectes innovadors.

Com a institució financera pública creiem que aquest és el nostre rol: acompanyar des de l’inici, fer confiançaassessorar a l’inici i aportar valor en les fases de creixement. Perquè junts, volem continuar impulsant el creixement de l’ecosistema emprenedor de Catalunya.