Les eleccions del 28-A

No vull (per a la reflexió)

No vull un president (del Govern o de l'escala) groller, impertinent i busca-raons

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp47866666 madrid  23 04 2019  segundo debate en atresmedia para las el190423220342

zentauroepp47866666 madrid 23 04 2019 segundo debate en atresmedia para las el190423220342 / JOSE LUIS ROCA

Soc dels que donen per descomptat que la jornada de reflexió no té massa sentit. I en té algun, és només per als indecisos que continuen donant-hi voltes. En aquest exercici de recolliment la vigília de la celebració no hi entrem, doncs, els que ja tenim el vot decidit amb anterioritat. Entenc que la reflexió d’avui dissabte s’ha de centrar en el que un farà demà diumenge en el moment d’elegir (o no) i dipositar (o no) la papereta a l’urna, però crec que seria més útil si en lloc de mirar cap endavant mirés enrere, cap al que ha sigut aquesta campanya i al que hem vist i sentit en els últims dies. Perquè això sí que és motiu de reflexió profunda.

Un va fent anys, eleccions i campanyes. I tot i que un no perd l’esperança, sí que va perdent la paciència. I aquesta vegada he arribat gairebé a la manca d’entesa a causa de tanta bronca, tant insult, tanta falta de respecte i –cal dir-lo molt clar– tan mala educació. No és pròpia de qui pretén ser líder i aspira a governar. No vull un president (del Govern o de l’escala) groller, impertinent i busca-raons. Amb rictus de ‘pijo’ i somriure de perdonavides. No el vull. Com tampoc els vull crispatius professionals, mentiders a posta o xulos de taverna.

Notícies relacionades

Dic alguna cosa del que no vull i recordo sobre això uns versos d’Angela Figuera Aymerich (1902-1984), a la qual, sigui dit, suggereixo reivindicar i reeditar com més aviat millor: “...No quiero/ que el trigo se queme y el pan se escatime/ No quiero/ que haya frío en las casas/ que haya miedo en las calles/ que haya rabia en los ojos/ No quiero/ que en los labios se encierren mentiras/ que en las arcas se encierren millones/ que en la cárcel se encierre a los buenos/... No quiero/ que la tierra se parta en porciones/ que en el mar se establezcan dominios/ que en el aire se agiten banderas/ que en los trajes se pongan señales/... No quiero/ que me tapen la boca/ cuando digo NO QUIERO...”

Versos sorprenentment actuals. Per a la reflexió.