Tuitaire investigat

El nen del pou i els nens del mar, 'the return'

No es pot imputar al poeta De Ory i no imputar els 'trolls' que amenacen dones i nens per internet

1
Es llegeix en minuts

zentauroepp46586890 gal190117201636 / Europa Press 2019

zentauroepp46586890 gal190117201636
zentauroepp46687415 grafand2503  total n  m laga   24 01 2019   la brigada de sa190124172835

/

Aquest estiu diversos mitjans asturians van viralitzar una 'fake new' segons la qual jo havia insultat Astúries. Em va envair una onada d’odi sense precedents. Em van arribar milers de missatges tan sanguinaris que vaig haver de tancar els meus comptes una setmana. Llavors els 'haters' van trobar el perfil de la meva filla i la van amenaçar a ella. En el dia d’avui, té el perfil cadenat. Per descomptat, ho vaig denunciar a la meva comissaria. No he rebut notícies de la policia ni d’un jutge. No es va obrir una instrucció, malgrat que molts dels perfils que insultaven tenien noms, cognom i foto.

Avui m’assabento que el Jutjat d’Instrucció número 6 de Madrid ha citat el poeta Camilo de Ory en qualitat d’investigat com a possible autor d’un delicte de tracte degradant. I això com a conseqüència dels missatges que va publicar sobre la família delJulen (el nen que va caure a un pou) i sobre el propi menor durant les tasques de rescat i els dies posteriors.

En aquest mateix diari vaig publicar jo un article titulat 'El nen del pou i els nens del mar'. Parlava del disbarat que gastéssim milions, pagats per tots, en el rescat d’un nen que sabíem que era mort, però que el Govern prohibís el rescat de 30 menors vius en alta mar, que no ens costaria ni un cèntim als contribuents.

Notícies relacionades

Camilo de Ory diu que els seus tuits pretenien, des de l’humor, fer mofa sobre el circ mediàtic que es va formar al voltant del rescat del Julen. Un nen que els mitjans no podien donar per mort –tot i que sabessin que havia mort– perquè, si no, s’acabava l’espectacle i, per tant, la publicitat.

La imputació de Camilo de Ory prova que el circ continua. Tot el meu respecte i el meu recolzament als pares d’aquest nen; entenc el seu sofriment i el comparteixo. Perquè soc mare. Però no es pot imputar i perseguir De Ory i no imputar i perseguir els milers de ‘trolls’ i 'haters' que ens insulten i amenacen a moltes altres dones i nens per internet. No hi pot haver víctimes de primera i segona categoria