Violència sexual

Campions en hipocresia

Semblem molt moderns enviant una pel·lícula sobre discapacitats als Oscars, però som un país bananer amb una justícia patriarcal que no reconeix els drets de les dones

1
Es llegeix en minuts
icoy33100499 dones170304212625

icoy33100499 dones170304212625 / FERRAN SENDRA

Fa tres mesos, l’Audiència de Lleida va condemnar a quatre anys i sis mesos de presódos homes que van violar a l’agost una noia a Viella.

L’audiència dona total veracitat a la víctima i considera provat que va acabar sent violada. El tribunal afirma que la seva declaració va ser "totalment creïble". El seu testimoni, remarca, "denota una infrangible persistència i absència de contradiccions tant pel que fa a la seva negativa a mantenir relacions sexuals amb els acusats, com a la imputació dels fets". 

Però la justícia ha entès que ella "no es va oposar amb prou contundència", així que ha assignat als seus agressors la pena mínima per abusos sexuals. És a dir, en la mateixa sentència es reconeix que la noia ha sigut violada, però alhora no es condemna per violació els culpables. ¿Perdona?

És allò de sempre: si no es defensa i posa en perill la seva vida, és que volia sexe. Amb dos homes; un després de l’altre. I volia que, a més, un tercer (que ha quedat lliure) fes fotos.

Més de la meitat de les dones amb discapacitat intel·lectual pateix o ha patit algun tipus de violència sexual, segons assenyala el Consell d’Europa. Poques s’atreveixen a denunciar, perquè saben que això és el que pot passar. Que no les creguin. Però, a més, si la noia s’hagués quedat embarassada, el senyor Casado creu que no l’hauríem hagut de permetre avortar. Que aquesta criatura hauria hagut de venir al món a pagar-nos les pensions.

Notícies relacionades

Sí, semblem molt moderns enviant ‘Campeones’, una pel·lícula sobre discapacitats, als Oscars, donant-li un Goya a un actor amb discapacitat i elogiant el seu discurs. Però som un país bananer amb una justícia patriarcal que no reconeix els drets de les dones, i molt menys els de les dones discapacitades.

L’any passat les feministes vam parar els carrers de Madrid amb 200.000 persones. Diumenge passat Vox, el PP i Ciutadans no en van sumar ni 50.000. Ens sobren motius per omplir de nou els carrers el pròxim 8 de març. Som més i podem canviar les coses.