Anàlisi

Un ecosistema clau per a la innovació

Uns 2.700 professionals d'entitats públiques i privades interaccionen al Parc Científic de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
Un laboratorio del Parc Científic de Barcelona.

Un laboratorio del Parc Científic de Barcelona. / Josep Garcia

El Parc Científic de Barcelona (PCB) té un paper fonamental en el sistemad’innovació català des de fa més de 20 anys. Amb una superfície de 100.000 metres quadrats i una comunitat integrada per 2.700 professionals –el 54% són dones–, és un pol d’atracció de talent on més de 100 entitats públiques i privades interactuen i generen sinergies que enforteixen la col·laboració entre l’entorn acadèmic, científic, tecnològic i empresarial.

Al parc desenvolupen la seva activitat un total de sis instituts públics de recerca, 75 empreses (des de grans companyies, a 'spin-offs' i 'start-ups’), 12 grups i centres de la Universitat de Barcelona (UB) i 11 entitats sense ànim de lucre, entre les quals, la Fundació Bosch i Gimpera, l’oficina de transferència de coneixement, tecnologia i innovació de la UB; l’organització Biocat CataloniaBio & HealthTech, les principals organitzacions que promouen el sector de les ciències de la vida a Catalunya, així com l’EIT Health Spain, el node espanyol d’una de les iniciatives més ambicioses en salut que hi ha a Europa. 

A fi de crear sinergies entre els membres d’aquesta gran comunitat, el parc acull més de 500 activitats a l’any, que potencien, també, la interacció amb els principals agents del sistema d’innovació.

Notícies relacionades

L’evolució del PCB està associada al creixement exponencial del sector. Ha doblat els usuaris els últims vuit anys i preveu acollir fins a 3.500 professionalsquan els nous espais previstos per a laboratoris i oficines, que representen uns 9.000 metres quadrats, es posin en funcionament.

Acoblar en un mateix ecosistema els diferents actors de l’R+D+I per impulsar la innovació científica, tecnològica i empresarial planteja un entramat de reptes i oportunitats. Al Parc Científic de Barcelona assumim, dia rere dia, aquest compromís com un desafiament apassionant.