Anar al contingut

Dues mirades

La desgràcia d'Albiol

La desgràcia d'Albiol

Emma Riverola

L'ocupació (que es va iniciar en l'època d'alcalde d'Albiol a Badalona) no és l'origen de la desgràcia del barri de Sant Roc. Ho és l'avarícia del mercat immobiliari i la debilitat o connivència del poder polític

De vegades, n’hi ha prou amb unir un grapat de titulars. Una punxada de la llum va originar el devastador incendi al barri de Sant Roc de Badalona: 3 persones mortes i 30 ferides. La planta on es va iniciar el foc estava ocupada per una quinzena de persones d’origen romanès. Són molts els que en aquest barri degradat es troben en situació irregular i punxen els vells cables recoberts de tela. ¿Recorden el recent reportatge sobre l’augment alarmant de ‘pisos pastera’ a l’Àrea metropolitana de Barcelona? En aquests hi viu un de cada deu catalans i fins un 48% de les persones nascudes fora de la UE. Expulsades per un mercat immobiliari inaccessible. Un altre titular: “El preu de les hipoteques arriba a màxims en l’últim tram del 2018”. I un altre: “Les vivendes incorporades al parc de lloguer de BCN cauen a mínims des del 2007”.

Entretots

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

Aquesta és la realitat. I demagògia són les declaracions del líder del PP, Xavier García Albiol: “Durant quatre anys ocupar il·legalment pisos a Badalona ha sortit gratis i per això les desgràcies com la d’aquest cap de setmana es poden tornar a repetir”. No, aquesta ocupació (que es va iniciar en la seva època d’alcalde) no és l’origen de la desgràcia. Ho és l’avarícia del mercat immobiliari i la debilitat o connivència d’un poder polític incapaç de frenar l’especulació i que no ofereix solucions globals que protegeixin els drets bàsics de la ciutadania. Aquesta és l’autèntica desgràcia.