IDEES

'Idiocracia', la premonició

1
Es llegeix en minuts
idiocracia

idiocracia

En aquests dies en què tothom busca narracions d’evasió i no m’estranya, es fan llistes sobre el millor de l’any i es promet millora, tornen les pel·lisde Hugh Grant i les tranquil·litzadores maldats dels Gremlins, creades amb un futur al cap, un en què ningú es qüestionava que arribaríem a l’any 2100 més vells, més sans, més humans.

En el dia d’avui, els nord-americans tenen 'Idiocracia' per un documental. Fins i tot hi ha concursos per distingir les frases entre el president Camacho i el president Trump

És per això que aquesta columna vol recordar una obra que ens va avisar. No és un clàssic contemporani, no ens fa sentir bé. No està dissenyada per a això. Es tracta de 'Idiocracia', un film del 2006 dirigit per Mike Judge. A la pel·lícula, dos voluntaris d’un experiment científic són criogenitzats amb la intenció de ser tornats a la vida un any després, i per error es queden congelats no un any sinó 500. Al despertar, tot ha canviat molt: l’evolució natural de l’ésser humà no ha conservat els més intel·ligents, com podríem pensar, sinó els més estúpids. El neoliberalisme regeix el món. No hi ha sanitat, ni educació, ni institucions, només menjar porqueria, 'realities' que dirigeixen el país i un president completament absurd, entre gladiador i guillat total, Dwayne Elizondo Mountain Dew Herbert Camacho, estrella del porno i campió de lluita.

'Idiocracia' va ser una pel·lícula molt controvertida durant la seva estrena. Es creu que no va ser distribuïda adequadament per l’estudi Fox per la visió negativa que s’extreu de l’ús de marques com Gatorade o la cadena de televisió Fox News, però s’ha transformat en una pel·lícula de culte.

Notícies relacionades

Avui, és complicat creure en un món en constant progrés quan es mata nens a les fronteres i els barcos no troben port. Quina imatge de distopia més gran que una costa tancada, impermeable a l’humà, mentre les espècies s’extingeixen i la gent es mira les mans.

En el dia d’avui, els nord-americans tenen 'Idiocracia' per un documental. Fins i tot hi ha concursos per distingir les frases entre Camacho i Trump. ¿Qui va dir què? Sens dubte, 'Idiocracia', la premonició.

Temes:

Donald Trump