1
Es llegeix en minuts
torra sanchez1

torra sanchez1

Si tot surt segons el previst i no tenim cap ensurt (gest teatral, se’n diu ara) dels grossos, dilluns vinent, dia 9, hi haurà una trobada important al cim. Compte. Quan escric cim no pretenc molestar ningú. No vull dir que el Palau de la Generalitat estigui a menys altura que el Palau de la Moncloa, ni que al despatx de Sánchez es respiri aire més pur que en el de Torra. No. Això dels cims és sempre relatiu. Si n’hi ha uns de més alts que d’altres és en comparació amb l’entorn, sense més ni més. També hi ha cims somiats, inaccessibles, i fins i tot borrascosos (els més populars, a compte de la lectura). Com és el cas. La trobada se celebrarà en un clima de temps mogut i tot i que segons els més optimistes (per un altre nom, ingenus), obren auguris de temps de calma, el viatge fins aquí ha sigut en plena tempesta, amb columnes de tornado en dies i hores concrets. Així que no queda sinó matar-se a base de rogatives perquè dilluns es faci de dia amb l’aire en calma i l’esperit dialogant.

Diàleg és l’altra paraula que aquests dies sona tant com cimera. Dialogar és parlar, armar una conversa, crear controvèrsia. Aquest dilluns el diàleg se cenyirà a dues úniques persones que, és de preveure, seguiran la pauta marcada pel diàleg previ dels seus respectius equips. Llarg diàleg, doncs, començat ja fa dies. És possible que el mateix dilluns, al final de la jornada, coneguem –llum i taquígrafs– el contingut i el resultat de la trobada. Però ja per endavant els dic que no me l’empassaré.

Notícies relacionades

Perquè jo ja no em crec res. Sant Escèptic, em diuen. Senyor Recelós. Fra Descregut. I ho soc. Del que diguin, la meitat i menys. M’han fet així. M’han enganyat –tots– la major part de vegades. Des de fa anys el meu cap gira i gira com una baldufa en caiguda lliure sentint mentides (¿mitges veritats?) a dreta i esquerra.

Però entre volta i volta, entre mareig i mareig, encara tinc temps de recordar Machado: “¿Tu verdad? No, la verdad. Y ven conmigo a buscarla. La tuya, guárdatela”.