Xarxes i Casa Reial

La premsa i el tuiter

Les xarxes socials han sigut implacables amb la reina Letizia, no tant amb la infanta Elionor i gairebé gens amb Sofia

1
Es llegeix en minuts

La Casa Reial va contraprogramar l’alliberament alemany de Carles Puigdemont amb l’episodi del bloqueig de la reina Letizia a la reina Sofia quan un esforçat fotògraf lluitava per fer una fotografia impossible, i que va ser gravat, molt a contracor, per Televisió Espanyola. Els mems, aquest concepte que aborda els nostres mòbils i que pretén fer-nos riure, o no, van començar a córrer des d’aleshores com la pólvora. 

Tots n’hem rebut desenes amb la reina interposada a qualsevol objecte o persona, amb la idea de fer conya amb la situació viscuda a la catedral de Mallorca. La veritat és que les xarxes socials han sigut implacables amb la reina Letizia, no tant amb la infanta Elionor i gairebé gens amb la reina Sofia, que en el seu paper d’àvia-que-li-cau-la-bava-amb-les-netes ha agradat a tothom.

La Sexta Noche de dissabte passat es va parlar de l’assumpte i es va invitar al debat diversos periodistes relacionats amb la Casa Reial. En la meva opinió, el moment més interessant va ser quan Pilar Eyre va afirmar que la premsa sempre havia tapat i protegit la reialesa en tots aquells assumptes que poguessin perjudicar-la, i que els que no ho complien eren subtilment represaliats.

Alguns dels que hi havia allà asseguts ho van negar categòricament. Ho van negar tot. Als pocs minuts, en el mateix programa, va aparèixer una criatura que els lectors d’aquest diari coneixen molt bé, de nom Ferran Monegal, amb una manera d’expressar-se cada vegada més semblant a la d’aquell cèlebre humorista Joan Capri, revelant que qui de debò va fer públic la picabaralla reial va ser un tuiter anomenat El rabillo del ojo que el va gravar d’un programa d’entreteniment de 8-TV, i que el tuiter hi va saber veure un episodi curiós, que per descomptat, superaria les seves expectatives virals. 

Notícies relacionades

Així que, amb això Ferran Monegal va deixar en l’aire la següent qüestió: ¿algú creu que cap mitjà va veure el que havia passat a la catedral abans que el tuiter ho descobrís?  ¡Ah! Que cadascú pensi el que vulgui.

Com diria l’enyorat Joan Capri, el torracollons del Monegal va estar fi.