Ètica i negoci

Rumors i xafarderies

En el clima actual de denúncies i incriminacions d'abusos i maltractament, s'han disparat les especulacions

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp41654897 files  this file photo taken on june 11  2017 shows host kev180131191724

zentauroepp41654897 files this file photo taken on june 11 2017 shows host kev180131191724 / ANGELA WEISS

Aquest cap de setmana s’estrena la pel·lícula de Ridley Scott de la qual s’ha esborrat completament el treball de l’actor Kevin Spacey, un fet del qual ja els vaig parlar en aquesta mateixa columna. Vaig lamentar llavors el tracte donat a l’actor, perquè crec que és bàsic separar la conducta personal del treball professional i perquè sospito (no s’ha de tenir gaire olfacte per fer-ho) que el càstig infligit a l’actor obeeix més a raons de caràcter comercial que a les de la pura ètica o moral.

Crec que els productors (el director, un d’ells) s’han volgut curar en salut davant d’un hipotètic boicot a la pel·lícula i la conseqüent pèrdua de recaptació. Pot ser que el temps m’acabi donant la raó quan, d’aquí un parell d’anys, tirant llarg, vegem en el mercat un BlueRay amb «el muntatge original que inclou l’actuació perduda de Kevin Spacey». Temps al temps. 

Em semblen grolleres, a més, les declaracions de Ridley Scott davant l’estrena: «El nou Jean Paul Getty (a qui interpreta ara Christopher Plummer) és molt millor que el de Spacey». Cruels, en qualsevol cas.

Notícies relacionades

Compte amb les caces de bruixes i els interessos que les alimenten. I compte, sobretot, amb veure bruixes on tot just s’intueix una ombra que travessa. O, cosa que és pitjor, amb fer veure bruixes on no hi ha conjur, embruixament ni beuratge. El dramaturg Neil LaBute (ben conegut a Barcelona, on s’han estrenat amb èxit moltes de les seves obres i on ell personalment ha vingut a impartir alguns cursos) ha vist com se suspenia bruscament l’estrena ja anunciada de la seva pròxima obra i es trencava el compromís que el mantenia des de fa 15 anys com a autor resident d’una de les companyies més importants de l’Off-Broadway novaiorquès.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

En el clima que vivim actualment de denúncies i incriminacions d’abusos i maltractament, s’han disparat les especulacions. La companyia ha comunicat el final de les relacions, sense dir res més. L’autor no ha dit ni paraula, encara. Però rumors i xafarderies, desbocats i encabritats, ja estan redactant sentència. Em sembla greu. Greu i preocupant.