TU I JO SOM TRES

L'ADN de Puigdemont es manifesta

1
Es llegeix en minuts

Vídeo de l’article de Ferran Monegal ’L’ADN de Puigdemont se manifiesta’, a ’Tu i jo som tres’. / periodico

Després de l’anunci detallat de l’aplicació del 155 per part de Rajoy, la gran manifestació a Barcelona d’ahir la vam veure en directe, com ja és habitual, per TV-3 i La Sexta. A TVE-1 van fer de cop i volta un especial, amb pinzellades breus sobre l’abarrotat passeig de Gràcia, però sobretot es van dedicar a explicar a les Espanyes la necessitat de l’aplicació d’un article tan tremend. Va durar pocs minuts aquest especial de TVE-1. De seguida van tornar a endollar-nos la pel·lícula que havien interromput un moment: Soltera a los 40. ¡Ah! Una altra memorable lliçó de periodisme la de TVE.

Notícies relacionades

Però deixem TVE-1, que ja sabem en què s’ha transformat, i anem als que estaven al peu del canó, ensenyant-nos la realitat a peu de carrer, repeteixo, TV-3 i La Sexta. Veient la fenomenal concentració humana de Barcelona, em va venir al cap una altra manifestació que ens havien ensenyat dos dies abans, dijous, a Polònia.  Numèricament va ser molt més modesta, però tenia un rerefons polític enorme. De cop i volta es van presentar al despatx de Carles Puigdemont una sèrie de criatures que al crit de «¡Som el teu ADN, i tu formes part d’ell!» el convidaven que s’unís a elles. Eren Artur Mas, Francesc Homs, Marta Pascal, Andreu Mas-Colell, i tancaven el grup les famoses la Puta i la Ramoneta. ¡Ah! Quina manifestació tan bonica van dibuixar els polacs al despatx del president. Agrupats i compactes, intentaven seduir Puigdemont dient-li: «¡Vine, vine, vine amb nosaltres!», i Artur Mas, en qualitat de portaveu, exclamava amb una alegria immensa: «¡Farem com hem fet sempre: pactarem, mercadejarem amb la independència i anirem a jugar al Twister a casa d’Oriol Pujol!».

Home, en aquest esquetx crec que la intenció dels polacs no era fer sarcasme només. En un moment concret Mas adverteix: «Deixa que ens quedem al teu costat. Ens és molt més fàcil manipular-te des d’aquí». ¡Ah! Aquesta advertència de «manipulació» retrata les intencions dels directius de Polònia. Segurament volien transmetre a l’audiència que les forces vives de l’antiga Convergència estan assetjant Puigdemont. I que ell, al resistir-s’hi, quedaria com un heroi. No sé si els polacs deuen haver aconseguit el seu objectiu. Al capdavall, en aquell despatx, tots tenien el mateix ADN.