REFLEXIONS D'UN DOCENT

Els mestres ajudarem a guanyar la pau

"Potser amb vosaltres hem perdut la partida... però no deixarem de lluitar per una societat que estigui basada en el respecte a la tolerància", diu el director del centre de Ribes de Freser on va estudiar un dels terroristes

1
Es llegeix en minuts

Quan t'adones que qualsevol d'aquests terroristes pot haver estat vivint al teu poble i que fa pocs anys l'hauries pogut tenir a la  classe... et venen al cap unes reflexions. D'entrada els diria que soc xarnego i que segurament no deuen conèixer aquesta paraula. Els diria que si és així, ¡anem bé! Els diria que fa anys també va venir gent d'altres terres, amb una llengua i cultura diferents, que molts d'ells es van casar amb gent d'aquí i que molts som fruits d'aquestes relacions. Els diria que eren temps difícils, però malgrat tot en aquesta terra van trobar el seu futur. Som terra d'acollida.

Som un país per on passegen persones de totes les cultures. Precisament la Rambla és el món en miniatura, seure-hi uns minuts i mirar al voltant és un espectacle de la diversitat de cultures que tenim. ¿Heu declarat la guerra al món sencer? ¿A tothom que sigui diferent? No crec pas que això sigui el que diu el vostre déu.

Molts heu crescut a les nostres escoles, ja ens coneixeu... No deixarem de lluitar perquè la nostra sigui una societat tolerant, on tothom visqui amb llibertat i amb pau. Potser amb vosaltres hem perdut la partida, de fet a l'escola tenim la força que tenim, però no renunciarem a seguir intentant-ho per guanyar totes les que puguem.

Aquestes victòries no fan soroll, però són la prova que hi ha altres vies possibles: la de cadascuna de les persones que fan el seu projecte de vida entre nosaltres i són feliços. Possiblement vosaltres heu escoltat altres veus, que s'han aprofitat de la vostra feblesa... ¡llàstima!

Notícies relacionades

Avui tinc una barreja de tristesa i ràbia. Avui costa, però com hem fet sempre, nosaltres, els mestres, estarem el dia 12 amb el ferm propòsit que la nostra societat estigui basada en el respecte a la diferència. Els mestres som tossuts i ajudarem a guanyar la pau.

(*) Un dels terroristes va ser alumne del centre que dirigeix a Ribes de Freser, l'Escola Mare de Déu de Núria.