Repte sobiranista

Albano Dante Fachín

Alguns dels seus socis li han penjat la llufa de filoconvergent, però per poc que coneguin la seva trajectòria saben que això és una mentida flagrant

1
Es llegeix en minuts
jgblanco39204267 barcelona 07 07 2017  pol tica   confer ncia d albano dante 170707121149

jgblanco39204267 barcelona 07 07 2017 pol tica confer ncia d albano dante 170707121149 / FERRAN NADEU

Des que ha manifestat el seu suport al referèndum del dia 1 d’octubre, el secretari general de Podem Catalunya se les ha hagut de sentir de tots colors i, especialment, ha rebut dures crítiques provinents d’Iniciativa per Catalunya. A simple vista és desconcertant el fet que una formació com ICV, que és d’obediència estrictament catalana, acabi fent el paper de la trista figura pel que fa a la defensa del dret a l’autodeterminació i que, en canvi, la delegació autonòmica d’un partit estatal es mantingui ferma en el seu compromís. 

    

Només cal recordar que la coalició electoral que els uneix al Parlament de Catalunya recull al seu programa que el nostre país ha de ser «un subjecte polític sobirà que pot determinar lliurement el seu futur» i que fer el contrari del que allà hi diu és enganyar els electors. 

Alguns dels seus socis han penjat la llufa de filoconvergent a Albano Dante Fachín, però per poc que coneguin la seva trajectòria saben que això és una mentida flagrant. Ara que fa poc temps que es va posar de moda parlar de la relació de determinats polítics amb el seu patrimoni, recordo perfectament com Fachín i la seva parella Marta Sibina van arribar a posar en risc el seu denunciant la gestió sociovergent de la sanitat pública des de la seva revista 'Cafè amb Llet'. La seva actitud contestatària els va comportar la pèrdua d’ingressos per publicitat, periples judicials i la imposició de sancions econòmiques que podrien haver-los enfonsat en la misèria.

Notícies relacionades

    

Que les incomoditats dels hereus del PSUC concordin amb les de Foment del Treball, la Guàrdia Civil, el Govern del PP, Duran i Lleida i el sector negocis de Convergència hauria de ser motiu de profunda reflexió. El problema no el té Albano Dante Fachín per continuar defensant allò que va prometre la seva coalició electoral en campanya, sinó qui està intentant posar 366.000 vots d’esquerres a fer de 'palmeros' d’uns interessos que no són els del ciutadà comú.