ANÀLISI

A Cristiano el que és de Zidane

2
Es llegeix en minuts
lmendiola38275469 football soccer   real madrid v atletico madrid   uefa champ170504212513

lmendiola38275469 football soccer real madrid v atletico madrid uefa champ170504212513 / Paul Hanna

Si una cosa no se li pot negar a Zinedine Zidane és que ha aconseguit el que cap entrenador havia aconseguit des que Cristiano Ronaldo va arribar al Madrid. I no em refereixo a l’onzena Copa d’Europa en el seu primer any a la banqueta, sinó a la seva capacitat per convèncer el jugador portuguès que als seus 32 anys havia de començar a dosificar els seus esforços.

Ni Ancelotti, ni Mourinho, ni Benítez, cap va ser capaç de substituir el futbolista portuguès i encara menys de fer-lo descansar en algun partit buscant arribar a la recta final de la temporada en les millors condicions físiques.

Durant anys hem vist Cristiano jugant els 90 minuts a tots els camps i amb qualsevol resultat en el marcador, amb una voracitat que per moments semblava malaltissa buscant ampliar les seves xifres golejadores a qualsevol preu. Encara que el preu fos arribar a la final de Lisboa, per exemple, lesionat.

Ho va pagar car en la seva cita més desitjada, la final de l’Eurocopa de França amb Portugal, on es va retirar lesionat entre llàgrimes en el minut 24 amb un esquinç de genoll i no va poder ajudar el seu equip a doblegar la selecció francesa des de la gespa. Ni la musculatura més poderosa resisteix jugar totes les competicions sense descans. Però… ¿qui li posava el cascavell al gat?

Els ha passat als millors esportistes en algun punt d’inflexió de la seva carrera. Cristiano desitjava com cap altra cosa aixecar un títol que se li negava amb la seva selecció. Ho va fer a París aquest estiu. Al Madrid ho ha guanyat tot. Té quatre Pilotes d’Or a la seva vitrina i sap que sent definitiu en la recta final de la Champions, la cinquena pot ser seva. Són motius suficients per afrontar aquesta temporada des d’una altra perspectiva.

MÉS A PROP DE CARDIFF

El Cristiano d’avui no mostra l’ansietat d’anys enrere, tampoc les seves xifres golejadores s’assemblen a les d’abans. Però vuit dels nou gols que el Madrid ha marcat entre l’aparellament amb el Bayern i la primera semifinal contra l’Atlètic van sortir de les seves botes. Aquests gols aproximen el Madrid a la final de Cardiff.

Notícies relacionades

En aquest mes i mig decisiu, i encara amb el títol de Lliga en joc, Zidane ha deixat a casa Cristiano en les últimes tres sortides del Madrid: LeganésGijón i la Corunya. Ha jugat només 26 dels 34 partits de Lliga. I li està sortint de meravella a l’entrenador francès.

Com la reconversió posicional de Ronaldo, que ja sense la velocitat d’abans, però amb Benzema assistint-lo per darrere, s’erigeix en el millor nou que pot tenir el conjunt blanc. El portuguès està lluny de Messi i de Luis Suárez en la carrera per la Bota d’Or, però arriba al moment decisiu de la temporada en millors condicions que mai. ObrigadoZizou.