El drac de Susana, 'la Khaleesi'

1
Es llegeix en minuts

Tu i jo som tres. Per Ferran Monegal. / periodico

Donat que Susana Díaz ja està a punt per optar a la presidència del PSOE, al programa 'El intermedio' (La Sexta) han cridat a Joaquín Reyes perquè hi posi alegria. L'humorista i artista de la caricatura s'ha disfressat de Susana, en pla Khalessi, i partint del Guadalquivir va arribar remant fins a Madrid. Dirigint-se a Pablo Iglesias, deia: «'Coletas', tens por, ¿eh? Ara ja no t'enfrontaràs al chihuahua de Pedro Sánchez». ¡Ah! La interpretació de Joaquín Reyes ha sigut divertida, però a la seva escenografia sobre 'la Khaleesi trianera' li ha faltat almenys un drac. Jo hauria posat al plató un drac amb la cara de Pedro Sánchez, traient foc pels ullals. No és una interpretació inversemblant. S'especula que en la temporada que ve de 'Juego de Tronos', una de les bèsties podria regirar-se contra la Khaleesi Daenerys. Els dracs són molt seus. Diuen els Evangelistes, Mateu i Lluc principalment, que el diable es va transformar en drac i es va regirar amb tremenda fúria contra Israel, Egipte, Assíria, Mede Pèrsia i Babilònia. O sigui, que Pedro Sánchez podria ser perfectament el drac rebel de Susana. L'altre drac, més obedient, Patxi López, es quedaria al costat de Susana, mans com un gosset.

Notícies relacionades

TV-3, ESTRUCTURA D'ESTAT .- El nou director de TV-3, Vicent Sanchis, li ha dit a Lidia Heredia ('Els matins'): «TV-3 és un instrument, una estructura d'Estat». És clarificador que al cap de 48 hores del seu nomenament Sanchis ja ens adverteixi la seva idea de TV-3, la qual va qualificar de «gran artefacte polític». Efectivament, ja ho havíem advertit. El que és interessant d'aquesta declaració de principis és que mentre a alguns ens preocupa, a ell li produeix alegria. Dins de la meva falta de llum, em pregunto si una estructura d'Estat transforma els informadors en funcionaris, en lloc de periodistes.

LA MISSA .- La recomanació de Podem d'eliminar la Missa de TVE ha tingut efecte rebot: diumenge passat van triplicar l'audiència. He seguit amb atenció aquesta cerimònia, emesa des d'Alba de Tormes. La va oficiar Valentín Pérez, al Seminario de San Jerónimo. En la seva homilia va escollir un tema suggestiu: l'obediència. ¡Ah! Els pastors sempre aspiren que el ramat obeeixi i sigui submís. Però en el seu sermó es va oblidar de parlar-nos del gos. És una criatura fonamental. És un obedient nat, amb funcions repressives. La seva tasca consisteix a intimidar les ovelles díscoles. Tema actualíssim.