Dues mirades

Irreprotxables

Ja tenim l'exemple, ja sabem qui encarna a la perfecció per l'Audiencia Nacional el "comportament irreprotxable" i "com cal": Miguel Blesa i Rodrigo Rato

1
Es llegeix en minuts
 

  / JOSÉ LUIS ROCA

Pobre Plató. Tants diàlegs, tants anys elucubrant sobre el concepte de justícia, tants segles la humanitat debatent sobre ella, perquè ara l’Audiència Nacional l’hagi resolt d’un sol cop. Ja tenim l’exemple, ja sabem qui encarna a la perfecció el «comportament irreprotxable» i «com cal»: Miguel Blesa i Rodrigo Rato. Professors de filosofia, anoteu-ho. Mares i pares, eduquem els nostres fills a la seva imatge i semblança. 

Notícies relacionades

    

Si és que estava clar. ¿Es van dedicar Blesa o Rato a rapejar sobre la monarquia? No. ¿Van fer un tuit d’humor negre sobre l’atemptat de Carrero Blanco? Per descomptat que no. ¿Van tenir la poca ambició d’estafar 800 euros (des del juny a la presó esperant un indult)? Per favor, que ordinari. En l’època de Blesa, la cúpula de Bankia es va ficar a la butxaca 9,34 milions. En la de Rato, 2,69. Tots dos van gastar quantitats indecents en viatges, alcohol, festes, joies… La sentència assegura que van anteposar «els fins personals als interessos socials que eren els bancaris i no altres». Tot i així, mentre les seves condemnes no siguin fermes, no val la pena imposar-los mesures cautelars. Perquè, ja se sap, la seva conducta durant el procés ha sigut «irreprotxable» i «com cal». Per descomptat, un exemple. I, és clar, aquesta decisió no soscava la confiança en la justícia ni en la democràcia. No alimenta la indignació ni el desig de clavar-li una puntada al tauler… Per favor, siguem com cal.