Editorial

Punt de trobada empresarial

EL PERIÓDICO va reunir les principals empreses i institucions en una gran festa a la Llotja de Mar

1
Es llegeix en minuts
fsendra37376061 premi empresa de l any bertran170220234356

fsendra37376061 premi empresa de l any bertran170220234356

La Llotja de Mar de Barcelona va acollir ahir a la nit l’entrega dels renovats premis Empresa de l’Any que organitza EL PERIÓDICO DE CATALUNYA. La cita va reunir les principals empreses, organitzacions patronals i escoles de negocis del país. I també va congregar els màxims representants de les institucions espanyoles i catalanes. L’objectiu era distingir cinc empreses que al llarg de l’any 2016 han destacat per la seva capacitat d’innovació, projecció exterior, empenta i adaptació al món digital. Un jurat rigorós format per les principals organitzacions econòmiques, les universitats, els patrocinadors i les institucions ha elegit Cellnex com l’empresa líder de l’any 2016, coincidint amb la seva sortida a borsa i la seva expansió exterior. Una empresa compromesa també amb l’ocupació i amb la societat. El rellançament d’aquests premis iniciats fa 40 anys coincideix amb un moment decisiu de transformació del teixit empresarial en què conviuen grans grups amb projecció global, empreses industrials familiars i start up punteres en l’àmbit de la tecnologia. El repàs a aquestes quatre dècades resumeix a la perfecció les vicissituds de la nostra economia que ha sabut superar diverses crisis, adaptar-se a entorns de risc i competir amb els líders mundials, aquí i fora d’aquí. Una trajectòria que ha de ser un esperó per tornar-ho a fer. 

    

La festa d’ahir va servir igualment per generar un espai de trobada i de diàleg entre les institucions públiques en moments de màxima tensió entre la Moncloa i el Palau de la Generalitat. La negociació és i ha de ser cosa dels polítics, però la societat civil va donar mostra una vegada més de la seva confiança en les institucions amb les quals s’ha de ser a la vegada exigents i compromesos. Catalunya, les seves empreses i els seus treballadors, necessiten sortir d’aquest carreró per al qual no valen ni les dreceres ni els bloquejos. Cal preocupar-se dels problemes de la gent sense demanar a ningú que renunciï ni al que és ni al que pensa. 

Notícies relacionades

  

 Aquesta manera de fer és la que ha donat empenta a projectes empresarials com els premiats aquest any: Cellnex, Torres, Leukos Biotech, Starlab DKV han sabut crear projectes que generen riquesa i benestar, aquests són els objectius que no s’han de perdre mai de vista.