Rita Barberá prefereix el Senat al PP

1
Es llegeix en minuts

La resistència numantina que ha presentat durant mesos Rita Barberá a abandonar l'escena política, i contribuir així a millorar la deteriorada imatge del PP per la seva promiscuïtat amb la corrupció, s'ha esquerdat. Però la que en un altre temps va ser una poderosíssima dirigent popular ha efectuat una finta amb la qual espera estar més ben resguardada de les accions judicials que ineluctablement s'aboquen sobre ella: deixa el partit però no l'escó al Senat, que era el que li reclamava el PP en els últims mesos, primer amb sordina i des de fa uns dies ja sense dissimular-ho. Així, Barberá anteposa la confortabilitat de l'aforament de què disfruta per la seva condició de parlamentària al sacrifici per un partit del qual ha obtingut rèdits polítics en la mateixa mesura que n'hi ha aportat durant llargs anys, molt singularment els gairebé tres lustres que va ostentar l'alcaldia de València.

Notícies relacionades

Els esdeveniments s'han precipitat des que dilluns el Tribunal Suprem va decidir obrir una investigació penal contra Barberá per presumpte blanqueig de capitals durant la seva etapa d'alcaldessa. L'acte la deixa a les portes de la imputació, sort que en aquest cas ja hi han corregut ni més ni menys que 47 exregidors i col·laboradors seus. Sembla difícil que Barberá pugui sortir indemne de les investigacions judicials, perquè s'acumulen les sospites d'importants irregularitats en l'època en què va administrar València com la seva propietat. El seu poder va sobrepassar l'estricte límit municipal i es va projectar sobre tota la comunitat autònoma, un dels principals epicentres de poder del PP i també de la corrupció en aquest partit.

En un comunicat emès ahir, Barberá no oculta el seu ressentiment amb els que l'han obligat a deixar el PP. «Evito que ningú s'empari en mi per responsabilitzar-me de qualsevol perjudici o per amagar els seus resultats polítics i electorals», afirma amb suficiència. Mariano Rajoy s'ha resistit fins a l'últim moment a prescindir de qui en el seu moment va qualificar d'«amiga» i «alcaldessa d'Espanya». Sacrificat també José Manuel Soria i a les portes d'importants avatars judicials per la corrupció al PP (Bárcenas, Matas...), el president del Govern segueix esperant que se li faciliti la permanència a la Moncloa, però l'ombra dels diners irregulars en l'entorn del seu partit sembla cada dia més allargada.