tu i jo som tres

Wyoming torna espantat

1
Es llegeix en minuts

’El intermedio’ ha tornat amb Wyoming parapetat darrere la cadira. / LA SEXTA

En vista del que està passant, el Gran Wyoming ha tingut un ensurt. Ha tornat de vacances (El intermedio, La Sexta) i al veure el vídeo de Rafael Hernando al Congrés, amenaçant Albert Rivera per haver dit que el PP ha de buscar un candidat viable, Wyoming va exclamar: «¡A mi, Hernando em fa por!». I molt acollonit es va parapetar rere la cadira.

Per fortuna, ha sigut un espant passatger. Quan va desenvolupar el tema estrella, el del vergonyós premi que Rajoy i Guindos li tenien preparat a Soria, el somriure li va tornar a la cara i va advertir amb ironia: «És el candidat idoni per al Banc Mundial: ¡té comptes oberts a tots els bancs del món!».

També Dani Mateo va estar perfecte en el seu esquetx sobre Los chicos de oro del PP. Un retrat magnífic. Vegem les tres criatures. Una: després de la seva nefasta gestió en la tragèdia del Iak-42, en què van morir 75 persones, a Federico Trillo el van premiar nomenant-lo ambaixador a Londres. Dos: després d'haver aconseguit que tota la comunitat docent d'Espanya s'unís per demanar la seva dimissió, a José Ignacio Wert el van col·locar a París com a ambaixador davant l'OCDE. I tres: després d'haver de dimitir per mentir sobre els seus comptes en els papers de Panamà i les illes Guernsey, a José Manuel Soria el van proposar com a representant d'Espanya al Banc Mundial, en qualitat de director executiu. Que al final Soria s'hagi vist obligat a renunciar al xollo demostra la magnitud de la vergonya produïda.

Notícies relacionades

Home, aquest PP de Rajoy és impagable. És dramàtic, i fins i tot delictiu, que hagin transformat el país deixant-lo com la Xina d'Europa. No m'estranyaria que progressant en la seva reforma laboral acabin aprovant que el salari base sigui un bol d'arròs al dia. Però des del punt de vista de la mordacitat televisiva, el dia que perdin el Govern, El intermedio les passarà de tots colors. Arribar de vacances i trobar aquestes cacicades i amiguismes és una benedicció per al bon to muscular de les mandíbules.

SEGUEIXEN CAVALCANT.- A Espejo público (Antena 3) han fitxat com a opinador Cayetano Martínez de Irujo. En la seva primera intervenció ha dit: «Jo vinc en qualitat de ciutadà corrent». El meu canari flauta Papitu, des de la seva gàbia, li va cridar: «¡En qualitat de cavallista!». Té raó. Cayetano, des de la seva més tendra infància, no ha deixat de cavalcar. No ha baixat del cavall mai.