CONCLAVE A LES FILES SOCIALISTES

2
Es llegeix en minuts

l mes de novembre que ve el PSC es reunirà al seu 13è congrés nacional. El congrés arriba en un moment ingrat per a la socialdemocràcia i, a nivell general, de gran desconfiança en la política. Una part de la societat no localitza al nostre projecte les respostes a qüestions bàsiques com la feina, la vivenda o la qualitat democràtica.

El PSC té com a missió la de ser ambiciós per extreure d’aquest congrés una proposta transformadora al servei de Catalunya i d’Espanya que inclogui compromisos al voltant de la radicalitat democràtica, la igualtat i l’estat del benestar, i que tingui el propòsit d’establir un model econòmic que sigui més equitatiu. Que tingui la clara intenció, en definitiva, de recuperar la màxima confiança de la societat.

Ens enfrontem a l’oportunitat de precisar el nostre projecte sense perdre de vista l’essència del socialisme democràtic i catalanista. Es presumeixen com a indispensables la incorporació de nous valors ètics en la gestió pública, la participació i la renovació del compromís en la lluita contra les desigualtats. El PSC ha contribuït a la construcció, la modernització i la cohesió de Catalunya. Ara ens hem de posar al dia per afrontar els nous desafiaments que ens han posat davant l’inevitable pas del temps i l’evolució de la societat.

Afrontem dos grans reptes. El primer, la modernització de la pròpia estructura del partit per ser una organització més flexible i pròxima a la ciutadania. Hem d’afrontar la limitació de mandats, salaris i càrrecs, i objectar les portes giratòries; replantejar la nostra estructura territorial, consultar la militància i solidificar els processos de primàries. El PSC s’ha de valorar com un partit compromès amb la transparència i la tolerància zero respecte de la corrupció. Ha de reafirmar cordialment la seva autonomia en relació amb el PSOE en les qüestions polítiques sobre Catalunya.

Notícies relacionades

El segon desafiament radica a no perdre de vista que hem d’ajustar les nostres propostes a les necessitats canviants de la societat. El propòsit de socialisme transformador ha de respondre, com a mínim, a la humanització del capitalisme, la revisió de les relacions entre l’espai públic i el privat, com també acotar el funcionament dels mercats; ha de garantir l’estat del benestar per blindar la igualtat d’oportunitats i els serveis públics universals i de qualitat; ha de defensar una nova política redistributiva de la càrrega tributària; promocionar la transparència i la participació per fomentar la naturalesa de servei a la política municipal, i ha de reivindicar la singularitat de Catalunya entesa no com un privilegi sinó com la resposta justa al reconeixement de la nostra història, la nostra capacitat i el sentiment nacional a través d’una reforma de la Constitució aprovada en referèndum a tot l’Estat.

Crec fermament en la vigència del projecte socialista i en la nostra manifesta vocació de servei; en la nostra tenacitat per l’equitat i el progrés. Encertarem les persones per liderar la nova etapa. La fortalesa de la militància ens impulsarà cap a noves cotes d’utilitat social amb la finalitat de defensar un projecte col·lectiu a favor de la igualtat d’oportunitats, la dignitat i la felicitat individual.

Temes:

PSC PSC