tribuna

2
Es llegeix en minuts
jrico34544145 barcelona 02 07 2016 consell nacional extraordinari del psc 160703194226

jrico34544145 barcelona 02 07 2016 consell nacional extraordinari del psc 160703194226 / JOSEP GARCIA

El debat del procés congressual del PSC ja ha començat i ha de servir per rellançar els pròxims mesos el nostre projecte polític col·lectiu, deixant enrere la percepció difusa que hem donat en els últims anys. Hem de reconèixer que de vegades el PSC ha aparegut com a defensor d’una postura i de la contrària, i aquesta situació ens ha portat a perdre eleccions i a desdibuixar el projecte socialista, que permet que altres forces emergents estiguin ocupant una part de l’espai socialdemòcrata.

  

 El nostre congrés ha de servir per fixar el rumb i per tornar a representar aquesta societat canviant i desencantada davant la gestió política de la crisi. El nostre projecte ha de reconnectar amb les nostres bases tradicionals i arribar a nous col·lectius que, com nosaltres, creuen en el progrés i en l’avanç social. El PSC és qui millor representa la majoria, com així ho demostrem en els nombrosos pobles i ciutats on governem. Som la garantia, amb els nostres alcaldes i alcaldesses, del lideratge d’un nou temps, de nous reptes i noves solucions als problemes actuals.

  

 No podem actuar en funció de l’agenda que els altres vulguin imposar. La situació que ha viscut Catalunya en aquests últims anys ha provocat que diverses forces polítiques ara estiguin en crisi. Per això el PSC ha de tenir un projecte polític propi, autònom i no supeditat a les diverses conjuntures. El nostre projecte 

es basa en el federalisme i és el que ens ha de permetre avançar cap a un Estat federal, que ha de servir per construir un model catalanista que defensi la nostra identitat, la nostra llengua, la nostra cultura, el nostre dret, el nostre autogovern perquè creixi i estigui adequadament finançat i després ser solidari amb la resta d’Espanya.

Notícies relacionades

  

 No tinc res en contra del diàleg i el debat, de la confrontació d’idees, per tant, del referèndum a la canadenca, però avançar debats sobre el pla b deslegitima la nostra proposta de reforma federal de la Constitució. Tornem a contribuir a fer difús el nostre missatge. Creiem en la reforma federal i aquest és el nostre camí. Per això defenso la recuperació de la nostra independència com a formació política de manera que liderem un nou projecte per a Catalunya que es basi en tres grans línies programàtiques: la consolidació de nous drets socials que considerem necessari desenvolupar en aquesta etapa; la nostra identitat ideològica, revisada amb les noves generacions de catalanes i catalans; i el nostre model de governança i encaix de Catalunya i Espanya. Des del Baix Llobregat treballarem en aquestes propostes amb visió de futur, amb tenacitat, amb diàleg, amb participació i amb la convicció ferma que només canviant podem tornar a ser una bona eina al servei de Catalunya.