La roda

Coco, una entrada, per favor

1
Es llegeix en minuts

Conec un paio que no té por de somiar. Quan sent que el rock and roll ha mort l'hi porta fluixa, fa de la dificultat un estil de vida i el pitjor de tot és que encomana el seu entusiasme. Aquest tipus té l'altaveu perfecte: una revista de rock, editada a Barcelona, que sense ajudes institucionals ha aconseguit a base d'insomni educar tres dècades de joves i no tan joves en la cultura rock.

Parlo de Ruta 66.

El nostre heroi és capaç de llançar una revista mensual en paper, arribar a tots els quioscos i vendre. També de dirigir una editorial i inundar el mercat amb el més granat del nou periodisme musical. Només ens queda mirar el cel i invocar Johnny Cash perquè el protegeixi de tots els mals i temptacions que assetgen els homes de negre en aquest món cruel.

Notícies relacionades

Alfred Crespo, conegut en tot l'orbe com Coco, ha publicat a la seva editorial 66 rpm la poesia de l'emergent Carlos Zanón, però també la biografia de Burning, icona del rock patri. Ara ens sorprèn amb No hay entradas. Un autèntic manual de com no s'han de fer les coses en el negoci del rock and roll. Aquest tractat de supervivència farà veure la llum als que en algun moment han estat temptats pel costat fosc de la força i els tornarà al camí de la veritat.

El sacrifici de Coco durant els anys que va exercir de promotor de concerts no ha de ser en va. El nostre heroi ha tornat de l'infern per donar-nos perspectiva i brindar-nos amb la seva experiència un relat carregat d'ironia, vitalitat, actitud i sentit de l'humor. I on públic, aspirants, artistes, amics, familiars, gorrers, groupies, ponents, dealers, disqueres i premsa musical transiten amb un got a la mà pels camins del rock and roll, que com tothom sap són inexplicables i que així segueixin per molts anys.

Temes:

Música