Cinc visions amb epíleg sobre 'Nit i dia'

1
Es llegeix en minuts

Quan s'assisteix a l'epíleg d'una obra excel·lent, l'espectador respira tranquil. El de 'Nit i dia'Nit i dia compleix de sobres. L'última entrega manté el suspens sobre un guió pràcticament resolt al capítol anterior però que brindava incògnites per aclarir gairebé al gust o la intuïció de l'espectador. La clau flotava al fons d'un plat de crema de xampinyons poc espessa, amb una curiosa aroma de coriandre. ¿La cuina tecnoemocional els mata ben morts?

El desenllaç és tan rodó que desaconsella un 'continuarà' per a teleaddictes. Les finestres es tanquen. Val més fantasiejar amb les vides dels supervivents de 'Nit i dia' que esperar que ens desxifrin què se'n farà de la Sara, l'Aitor, la Fátima o de l'Adrià, el fill del psicòpata assassí Marc Ramos. 

Visions després de l'epíleg:

La forense Sara Grau (Clara Segura) seguirà disseccionant morts malgrat la por que experimenta cada vegada que hi ha un microtall elèctric. No serà capaç de trobar una altra parella, assetjada pel malson d'un exmarit tan imbècil com perillós. Una pregunta: ¿li va practicar l'autòpsia al cadàver del 'Mataiaes'? Morbo 'gore'.

El bondadós Aitor Otxoa (Miquel Fernández) seguirà patint. Per la passió frustrada cap a la Sara i per la mala consciència de 'ciberenganyar' la seva filla Miren (Mireia Vilapuig).

La Fátima (Alba Pujol) serà feliç amb la seva nòvia mossa d'esquadra, penjarà la bata de forense i deixarà traumatitzat el Pol (David Verdaguer). La Fátima disfrutarà de la suculenta herència del tiet Fermí.

Ismael Fajardo (Manel Sans) sortirà de Can Brians en llibertat provisional el 2027, on ha complert condemna per l'assassinat de l'esposa invàlida (Vicky Peña) del suïcidat jutge Fermí Cases (Mario Gas). El Fajardo buscarà sense èxit la Wendy (Mima Riera), explotada fins a la fi dels seus dies jonquis pel xuloputes Piter (José Coronado). Llavors tots els bars de Catalunya seran propietat d'inversors xinesos i seguirem discutint amb Espanya.

Notícies relacionades

El 'Mataiaies' ha deixat empremta en alguns racons de Barcelona. A partir d'ara, recorrerem amb altres ulls la rambla de Catalunya, la part alta del carrer Muntaner, el parc del Putxet o la Ciutat de la Justícia. ¿Quan tindrem una ruta turística pels escenaris del 'Mataiaes'?

Epíleg: el tuit que va dedicar ahir a la nit Marc Ramos (Marc Martínez) als seguidors de 'Nit i dia': "Us vull donar les gràcies a totes en nom d'en Marc Ramos... Gracias a la brida que me ha dado tanto..." Enllaçat a un Youtube de Mercedes Sosa i el 'hashtag' #NitidiaTV3.

Temes:

Nit i dia TV-3