tu i jo som tres

Aquesta parella s'ha cruspit TVE

2
Es llegeix en minuts

Aquesta parella s’ha cruspit TVE. / periodico

Doncs sí, s'han halat crua TVE. Aquesta parella que tenen a la videofoto adjunta, Ana Pastor i Antonio García Ferreras, ella des del plató de Madrid (El objetivo, La Sexta) i ell des d'Atenes, al peu del canó informatiu, des de les 20.00 fins a les 23.20 hores, van desplegat una perfecta activitat periodística sobre les eleccions gregues; una perfecció que la gran televisió pública d'Espanya va ser incapaç de realitzar. Més ben dit, no va voler realitzar. Perquè amb els colossals mitjans de què TVE disposa, i amb més de 6.000 professionals en nòmina, és impossible arribar al grau de ridícul informatiu que van aconseguir, si no hi ha hagut pel mig l'ordre política de minimitzar la cobertura grega a TVE-1, desviant-la al Canal 24 horas (audiències mitjanes de l'1,7% de share), que és on es desvia el que no agrada a l'actual apparat directiu. La cobertura del referèndum grec a TVE-1, diumenge al vespre, es va limitar a 20 minuts incrustats al Telediario de les 21 hores. En ressaltem una dada significativa: hi van fer sortir més Rajoy que Tsipras. ¡Ahhh! Si no fos tan trist, n'hi hauria per partir-se de riure. De l'esquadra -o esquadreta- desplaçada a Atenes convé també advertir la barroera feina dels que estaven a la cuina manipulant els textos que una veu en off ens recitava. Per exemple, davant d'imatges de la plaça Sintagma plena de gom a gom, la veu en off de TVE-1 ens deia: «Manifestants a la plaça, ¡a favor i en contra de la sortida de l'euro!». O sigui, una falsedat, una mentida. El  o el no dels grecs no era per sortir de l'euro, sinó per evitar, o seguir, en l'austericidi que la troica els ha imposat. ¡Ahhh! Tramposos cuiners els que la direcció de TVE ha contractat -a la mateixa redacció d'informatius els anomenen la redacció paral·lela-, col·locats allà per intoxicar i, en aquest cas, tergiversar el que de debò passava a Grècia.

Notícies relacionades

Aquí la meravella televisiva és que nosaltres, l'audiència, ja fa temps que de TVE no ens en fiem i ens en anem en bloc a La Sexta, una cadena que s'ha transformat en l'alternativa, i on van desplegar un dispositiu de servei i d'anàlisi durant tres hores i mitja seguides. Seria injust no assenyalar també la tasca feta per la cadena Cuatro, amb Roberto Arce a Atenes i Miguel Ángel Oliver al plató central.

Resumint: tristos i lamentables temps per a les cadenes públiques. El seu trampós servilisme les invalida com a referent informatiu.