La roda

Meravelles de la desconstrucció

1
Es llegeix en minuts

Lliure, competitiu, innovador, precís, respectuós amb la naturalesa, un projecte bo. S'elegeix entre llistes aleatòries i capritxoses. Alguns podrien pensar que estic parlant de les no-negociacions obertes entre partits després de les eleccions del 24-M, però no és res més que la descripció dels requisits essencials per a l'obtenció del premi World's Best 50 que la revista Restaurant va celebrar ahir a Londres. Ja veuen que la cuina té lloc en la política.

La salsa de la recepta a l'Ajuntament de Barcelona la posa el procés, i així de clar l'hi va dir ahir Junqueras a una Colau que, incauta, es va proclamar alcaldessa la mateixa nit electoral. O aquesta «s'adhereix al full de ruta» o de tripartit amb Collboni res de res. Així que tots els esforços postelectorals de Barcelona en Comú mostrant-se pròxima al sobiranisme no han convençut els de Bosch. La negativa a prestar els cinc regidors per a un allioli que no sigui independentista deixa Colau pocs recursos per poder governar la ciutat amb estabilitat, donat que el seu menyspreu als també cinc regidors de Ciutadans difícilment ha passat inadvertit als taronges. I si a Barcelona els ciutadans van elegir en termes socials, l'alcaldia passarà a cuinar-se en termes identitaris. Conseqüències del procés i del multipartidisme d'infinites línies vermelles.

Notícies relacionades

L'esgarraet de la Comunitat Valenciana, on Ximo Puig fa sis dies explicava les seves prioritats com a president, adverteix Podem que la Generalitat no pot estar en mans dels cinquens. Així que poc fan els quarts de Carolina Punset. Madrid segueix cuinant a foc lent que Carmena sigui investida alcaldessa amb l'ajuda dels tercers (PSOE), ja que els quarts (Ciutadans) són prescindibles aritmèticament.

Les catalanes seran el 27-S. ¿Segur que estan preparats?