La roda

Al cinquè cop no falla

1
Es llegeix en minuts

Artur Mas s'ha quedat sense àngel de la guarda. ERC va ser assenyalada pel president com la responsable egoista de la inexistència d'una llista electoral conjunta per liderar la independència de Catalunya. I aquest no és un retret qualsevol. Que el president fes passar ERC com a traïdora a la pàtria davant aquella part de la població catalana de sentiment independentista no pot sortir de franc. I menys quan estan en joc diverses eleccions transcendentals aquest mateix any. Ja ho diu el refrany: la venjança se serveix en plat fred.

Notícies relacionades

La compareixença d'ahir, no impedida per ERC, al contrari del que va passar en les quatre ocasions anteriors, era molt esperada. El president de la Generalitat va comparèixer per donar explicacions sobre el frau, l'evasió fiscal i la corrupció a Catalunya. Tots tenim al cap el cas Pujol i el cas ITV, així com l'aparició en gravacions judicials del seu nom com a coneixedor que les empreses que se'n van anar de Catalunya (Sony, Sharp i Yamaha) eren assessorades per la dona d'Oriol Pujol i el senyor Alsina. No va aclarir res el president, que es va limitar a retreure que en les sessions de control havia contestat a preguntes en aquesta línia; va reiterar l'assumpte personal, íntim i familiar del seu pare polític, Jordi Pujol; i va procedir a definir que ell simplement conversava amb empresaris. Que no els facilitava la marxa de Catalunya, com suposadament es dedueix de les gravacions entre Oriol Pujol i Alsina al referir-se que el president estava al corrent i d'acord amb tot el procés de deslocalització. Tasques de les quals era coneixedor tant quan era oposició com en funcions de Molt Honorable.

Les comissions d'investigació no acostumen a ser aclaridores, però ahir Mas es va veure obligat a explicar-se davant la ciutadania, sis mesos després que ho fes, també amb retrets, Jordi Pujol.