La roda

Tot un any ple d'oportunitats

1
Es llegeix en minuts

Quan tan sols falta un dia per finalitzar l'any no manquen mirades enrere on, en les cròniques informatives, només apareixen les paraula corrupció o violència. Però, saben, jo no el concediré el plaer del protagonisme als quatre canalles que, amb l'elegant vestit de financer, aconseguidor, empresari d'èxit o polític, han fet dels diners el seu únic objectiu en la vida. Ni tampoc a aquells criminals que, amb l'excusa de la religió, el futbol, la raça o el sexe han sembrat ràbia, dolor i desesperació allà per on van passar.

Notícies relacionades

Vull donar el protagonisme a tots aquells compromesos amb la vida. Als donants d'òrgans (Espanya segueix sent-ne el primer país del món). Als empresaris que comencen a crear llocs de treball. Als grans nuclis de solidaritat i vertebració de la nostra societat, la família i els voluntaris, que fan que tot funcioni quan tot ha fallat. Als polítics honrats que, malgrat sentir-se també estafats per aquells canalles, no han perdut il·lusió per treballar per als altres, i en especial a aquell 82% d'alcaldes que no tenen ni sou. Als funcionaris que van patir retallades salarials, conscients de la situació econòmica. A aquelles 500.000 persones que es van afiliar a la Seguretat Social aquest any. A les persones que encara no tenen feina però fan seu el lema de «no estem aturats, sinó desocupats». Al sector automobilístic, pel 19% de recuperació del mercat. A l'esport espanyol, en especial el femení, per tantes alegries. A artistes que se n'han anat però que sempre quedaran, Peret Paco de Lucía.

El 2015 serà un any clau en els àmbits polític, econòmic i social. La millora de les expectatives econòmiques i els canvis de la qualitat democràtica i política del país requereixen l'esforç de tots, dels verdaders protagonistes, no dels que ens causen estupor i vergonya a parts iguals.