tu i jo som tres

Com evitar aplaudir Mas

1
Es llegeix en minuts

Wyoming va analitzar a ’El intermedio’ de La Sexta el mètode que va utilitzar Oriol Junqueras per no aplaudir Artur Mas. / VIDEOTAPE DE LA SISENA

El gran tema de la nit d'El intermedio (La Sexta) va ser la dimissió de la ministra Ana Mato, notícia que van celebrar amb llançament de confeti. No obstant, aquesta alegria no hauria de tapar un altre moment, molt didàctic, que es va produir quan ens van passar retalls de la colossal intervenció del president Artur Mas, dimarts, a l'Auditori del Fòrum. Va advertir Wyoming, veient les imatges, que tot l'Auditori es posava a aplaudir, ¡menys Oriol Junqueras! ¡Ahh! Va quedar sorprès Wyoming.

Es preguntava com pot una criatura deixar d'aplaudir enmig d'una reunió en què aplaudeixen tots. «¿Com s'ho fa per dissimular i que no es noti?», seguia preguntant-se, meravellat. I llavors es va posar a analitzar el mètode que va seguir el líder d'ERC.

Segons Wyoming, va realitzar quatre gestos estratègics. Els següents. Un: «ajuntar els dits de les mans i fingir que els tenia enganxats amb superglue». Dos: «fingir que era Buenafuente cordant-se compulsivament la jaqueta». Tres: «fingir que li vibrava el mòbil per ficar-se la mà a la butxaca». I quatre: «fingir que tenia un moc per tocar-se el nas». Efectivament. Amb aquests quatre gestos, encadenats, Junqueras sempre tenia una de les mans ocupada, de manera que no podia picar de mans ni aplaudir en cap moment.

Notícies relacionades

Home, l'anàlisi de Wyoming compleix els paràmetres clàssics de l'humor. Però la pregunta que calia fer-se immediatament havia d'haver estat: ¿I per què no va voler aplaudir Junqueras? ¡Ahh! Potser si Wyoming hagués vist l'entrevista que li va fer l'altre dia Josep Cuní (8 al dia, 8TV) a l'incombustible soci de Mas a CiU, o sigui, a Duran Lleida, hauria trobat una resposta. En un moment donat, parlant de la possible independència -segons Duran, impossible- Cuní li va preguntar: «¿Li agradaria fer un debat amb Junqueras?». Duran va contestar: «No. Jo debato amb persones que sàpiguen el que significaria sortir de l'euro. Junqueras no ho sap. Jo viatjo. Parlo amb els caps de Govern d'Europa. Sé el que pensen. Junqueras no ha sortit de casa seva ¿sap?».

¡Ahh! Qui devia veure aquesta entrevista, segur, va ser Junqueras. I és clar, que el soci polític de Mas vagi dient a la tele que el líder d'ERC és un rupestre que no ha sortit mai de la seva cova de Sant Vicenç dels Horts, ha de coure. O sigui, que Wyoming, analitzant bé, potser hauria comprès el perquè de l'escàs entusiasme aplaudidor de Junqueras.